Nu mulți știu, dar până și condimentele pe care le alegi sunt extrem de importante, nu doar ingredientele și preparatul în sine. La ce condimente trebuie să fii atent și care sunt acelea care te salvează de boli? Unele trebuie consumate de toată lumea.
Deși mulți au impresia că alegrea ingredientelor și modul de preparare al unui fel de mâncare sunt cele mai importante, la acestea se adaugă și condimentele. Unele din ele ajută la digestie și accelerează metabolismul în perioada sărbătorilor. Mesele românilor au la bază multă carne, multe grăsimi și condimente, mai cu seamă în perioada sărbătorilor. Specialiștii recomandă tuturor să nu exagereze cu mâncatul, ci să se înfrupte cu moderație din ele pe parcursul întregii zile.
E indicat ca oamenii să evite dezechilibrele alimentare. Cei care au ținut post până acum trebuie să fie cu atât mai atenți la ce, cum și cât consumă. „Bolnavii de gută nu au voie să mănânce carne roşie”, avertizează nutriţionistul Cristina Alexandrescu. „Gelatina din tobă e obţinută prin fierbere, e o bună sursă de proteine, nu îngraşă şi nu se digeră foarte greu”, explică nutriţionisul Corina Zugravu, potrivit doctorulzilei.ro.
Recomandarea specialiștilor este ca românii să consume ardei iute, pentru că arde caloriile și crește metabolismul. „Organismul arde mai mult caloriile datorită ardeiului iute”, explică nutriţionistul Mihaela Bilic. De asemenea, mărarul și ghimbirul sunt bune pentru a „drege” stomacul. Pentru acest lucru mai poate fi folosit cărbunele vegetal, suplimente cu fenicul sau mușețel, care este un antiinflamator foarte bun.
Digestive