21 iun. 2024 | 16:00

Cum se fierbe porumbul corect, de fapt. Până și bunica de la țară va fi uimită de această metodă

Sfaturi Culinare
Cum se fierbe porumbul corect, de fapt. Până și bunica de la țară va fi uimită de această metodă

Rețeta de porumb fiert este una foarte simplă, însă este bine să ții cont de câteva lucruri pentru a te bucura din plin de gustul său bun și bine preparat. Trucul este foarte simplu și te scapă și de mizeria care se face atunci când cureți porumbul de frunze și mătase.

De ce este bun porumbul

Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. De asemenea, este bogat în acizi grași nesaturați (85 — 90%), conține multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu și fibre.

Porumbul fiert este consumat în întreaga lume și face parte din bucătăriile tradiționale din mai multe culturi. Este adesea servit ca și garnitură, în salate sau ca și gustare pe stradă.

Truc pentru fierberea porumbului

Porumbul este la mare căutare vara, mai ales la mare, iar majoritatea persoanelor îl preferă fiert. Și este și foarte ușor de preparat. Sunt câțiva pași simpli, însă există trucuri care fac preparatul delicios. Dar este unul pe care și bunica de la țără ar fi uimită să-l afle.

Tot ce trebuie să faci este să pui porumbul la fiert într-o oală cu apă, dar cu tot cu frunze, și puțină sare. Dar poți încerca să-l fierbi și în lapte. Este un alt truc pentru a obține un porumb dulce și cremos.

Lasă știuleții la fiert timp de aproximativ 10 – 15 minute, deoarce cojile încetinesc procesul. După ce porumbul este fiert, lasă-l să se ”odihnească” pentru câteva minute. După ce îl scoți din oală și îl lași să se răcească, taie-i cotorul pentru a-l curăța de frunze. Așa se curăță cel mai ușor și de mătase și știuletele rămâne curat, gata de mâncat.

Istoria porumbului

Cea mai productivă plantă îşi are originile în America Centrală, iar antropologii consideră că are o vechime de 7.000 de ani. Istoria  menționează că a fost adus de către marinarii lui Cristofor Columb, cu toate că sunt destui istorici care susţin că porumbul creştea simultan şi în zone ale Africii sau chiar ale Asiei.

După sosirea lui Cristofor Columb în Lumea Nouă, porumbul a fost adus în Europa în secolul al XV-lea. A fost rapid adoptat datorită capacității sale de a crește în diferite condiții climatice și soluri.

Din Europa, porumbul s-a răspândit în Africa și Asia, devenind o cultură de bază în multe țări datorită valorii sale nutriționale și a versatilității.

Porumbul este utilizat pe scară largă în industrie pentru producerea de biocombustibili (etanol), materiale plastice biodegradabile și alte produse industriale.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro