Porumbul fiert este pe gustul multora, fiind consumat mai ales vara. Cu toate acestea, puțini știu cum se fierbe corect.
Scoate porumbul din pănuși. Nu arunca, însă, toate pănușile. Ține o parte și curăță-le de mătasea de pe ele. Rupe porumbul în bucăți care să intre ușor în oala dorită. Tapetează fundul oalei cu pănuși, apoi așază porumbul în oală, acoperindu-l cu pănuși. Adaugă apa cât să fie acoperit bine porumbul și așază o farfurie, cu fundul în sus, peste pănuși.
Ea are rolul de a ține porumbul sub apă. Pune oala pe foc mare și când apa începe să fiarbă dă focul la mediu spre mic, apoi lasă-l așa timp de 30 de minute. După ce este gata preparat, presară sare, iar ce rămâne păstrează în apa în care a fiert.
Ingrediente
Mod de preparare
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune porumbul lăsându-l vreo 3-4 minute la foc mare, până ce boabele se înmoaie puțin. După acest pas, nu rămâne decât să amesteci toate ingredientele într-un bol încăpător și să te bucuri de salata de porumb cu telemea.
Sfaturi