Cum se fierb pastele corect, de fapt. 10 greșeli majore pe care le faci în bucătărie

Cum se fierb pastele corect, de fapt. 10 greșeli majore pe care le faci în bucătărie
Cum se fierb pastele corect: greșelile pe care le faci în bucătărie

Pastele prea tari ori prea moi pot strica o rețetă. Dat fiind că de multe ori timpul de fierbere notat pe ambalajul acestora nu se potrivește cu realitatea, trebuie să înveți să fierbi corect pastele, pentru a evita dezastrele culinare sau chiar durerile de stomac, deoarece o mâncare în special negătită poate veni la pachet cu unele inconveniente.

Cum se fierb pastele corect

Pastele se numără printre primele feluri de mâncare pe care un om învață să le gătească. Dar asta nu înseamnă automat că și știe să le prepare corect. În realitatea, este posibil să se strecoare unele greșeli chiar la baza preparatului. Deși în teorie nu este nimic complicat în a fierbe niște paste și a turna un sos peste el, pentru o porție perfectă de paste este nevoie de ceva mai multă concentrare.

Dacă și tu te-ai întrebat cum se gătesc corect, ar trebui să știi mai întâi de toate câtă apă au nevoie pentru a se fierbe bine. Reține că ai nevoie de aproximativ 4 litri de apă pentru 500 de grame de paste. Așadar, dacă folosești o oală de 8 litri, va trebui să o umpli pe jumătate dacă folosești o pungă ori o cutie întreagă de paste. În continuare, așteaptă până ce apa începe să fiarbă, apoi adaugă și pastele în oală.

Un alt truc prețios este să adaugi sare în apa în care fierb, dar înainte de a pune pastele în oală. Cea mai bună modalitate de a determina cantitatea optimă este să guști. Ea ar trebui să fie la fel de sărată ca apa de mare. Deși pare exagerat, rezultatul va fi unul excelent. După ce pastele au ajuns în apă, amestecă-le bine și insistă atunci când ele încep să se înmoaie. În final, lasă-le pe foc preț de maximum 15 minute. Cele mai multe tipuri de paste sunt gata în 8 sau 12 minute.

Nu arunca toată apa în care au fiert 

În final, după ce preparatul este gata, nu arunca toată apa din oală și mai păstrează un polonic din ea. Amestecă pastele cu sosul, apoi adaugă lichidul păstrat. El va săra ușor mâncarea, iar amidonul din apă va ajuta la îngroșarea sosului și lipirea lui de paste. Contrar așteptărilor, sosul nu devine mai apos, ci mai dens, va prinde o consistență aparte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI