Pastele se numără printre cele mai îndrăgite preparate. La rândul lor, acestea se pot prepara în mai multe moduri. Dacă vreți să vă surprindeți apropiații puteți opta pentru prepararea unor paste al dente. Iată secretul acestora!
Foarte mulți bucătari sunt de părere că pastele al dente sunt cele mai gustoase. Pentru începători, prepararea pastelor al dente poate părea un lucru complicat. Însă, Gennaro Contaldo, un chef italian a explicat pas cu pas cum puteți să gătiți pastele fără a da greș.
Citește și: Pastele care nu îngraşă. Mănânci câte vrei fără să îţi fie teamă că vei acumula kilograme
De regulă, pastele linguine sau tagliatelle au nevoie de minim 8-10 minute pentru a fi fierte complet. În schimb, formele de paste mai scurte, mai groase, cum ar fi fundite sau penne, durează 10-12 minute. Doar pastele proaspete, se vor prepara în cel mai scurt timp, mai exact 3-5 minute.
În schimb, dacă aveți dubii cu privire la cantitatea de paste potrivită puteți opta pentru gătirea a 80-100 grame pentru fiecare persoană. Pentru a prepara paste al dente, tot ce trebuie să faceți este să le scoateți din apă după ce sunt complet gătite. Pentru un gust bun, este necesar să le lăsați să se usuce timp de un minut. Dacă sosul este unul gras, atunci puteți adăuga puțină apă în acesta. În acest fel, îl veți putea subția.
Citește și: De ce să nu mai fierbi pastele în apă, de fapt. Secretul francezilor pentru un gust și mai bun
La final, ar trebui să obțineți niște paste care sunt ferme dar ușor de mestecat, într-un cuvânt al dente. Bucătarii vă sfătuiesc să adăugați 10 grame de sare la fiecare litru de apă.
În ceea ce privește cantitatea de apă, puteți opta pentru 500 ml – 1 l de apă pentru fiecare 100 g de paste pe care le fierbeți. Timpul de gătire poate fi influențat de mai multe lucruri. Printre acestea se numără și modul în care sunt produse.
Dacă ai paste uscate, acestea vor avea nevoie de 8-10 minute pentru a fi fierte al dente. Pastele proaspete vor fi gata în doar 2 minute. Dacă țineți cont de aceste recomadări, pastele vor ieși perfecte. De asemenea, acestea vor fi lăudate de către toți membrii familiei.
Citește și: Ce brânză se pune la pastele carbonara, de fapt. Secretul bucătarilor italieni pentru un gust autentic