Cum se fierb corect ouăle de prepeliță, de fapt. Trucul secret al cunoscătorilor care le decojesc rapid

Cum se fierb corect ouăle de prepeliță, de fapt. Trucul secret al cunoscătorilor care le decojesc rapid

Dacă vrei să consumi ouă de prepeliță, ar trebui să știi câteva trucuri despre cum să le fierbi corect și cum să le decojești astfel încât să rămână intacte.

Cum se fierb ouăle de prepeliță. Secrete pe care nu le știai

Ouăle de prepelițe sunt mai bogate în ceea ce privește nutrienții decât ouăle de găină.Ele conțin mai multe proteine și vitamina B, un singur ou de prepeliță având 23% din doza zilnică recomandată dde vitamina B.

El conține fier și potasiu, mai mult decât cel de găină, și are conține doar colesterol HDL, adică cel sănătos. Ouăle de prepeliță trebuie gătite neapărat, pentru a evita riscul de infecție cu Salmonella.

Pentru a fierbe ouăle de prepeliță, există câteva secrete, știute doar de cei mai experimentați bucătari.

Pentru înecput, trebuie să scoți ouăle din frigider și să le lași să stea la temperatura camerei măcar 20 de minute înainte să le fierbi. Asta previne spargerea lor în apă. Apoi, se pune apă la fiert în care se adaugă o linguriță de sare grunjoasă de murături, neapărat neiodată și câteva picături de oțet din vin, când apa începe să fiarbă.

Cum decojești rapid ouăle de prepeliță

Cele două ingrediente, sarea și oțetul, ajută la decojirea ouălor de prepeliță perfect. Când apa clocotește, pune ouăle de prepeliță cu grijă ,apoi după câteva minute ele se trec prin apă rece cu gheață, pentru a stopa procesul de fierbere.

Pentru a curăța ouăle de prepeliță, pune-le într-un borcan cu apă rece și închide capacul, apoi agită pentru câteva secunde. Ouăle se vor decoji perfect.

Atenție atunci când pui ouăle în apa fiartă să o faci cu ajutorul unei palete și să le pui ușor, pentru a nu se sparge în contact cu vasul în care le fierbi și a șocului termic. Cufundă-le în apă fiartă puțin, apoi pune-le la fiert.

Poți fierbe ouăle în funcție de textura care îți place. Două minute pentru ouă moi, 3 minute pentru un gălbenuș puțin lichid și peste patru minute pentru ouă tari. Începe să numeri din momentul în care ai adăugat ouăle.

După ce s-au fiert, le poți ține în apă rece timp de 10 minute, apoi să le decojești cu metoda borcanului. Dacă ai foarte multe ouă, le poți pune cu apă într-o caserolă mai mare și poți urma același procedeu pentru decojire.