29 mai 2024 | 20:31

Cum se fierb cartofii pentru salată de boeuf. Doar aşa nu se vor zdrobi la amestecare, truc viral pe Facebook

Utile
Cum se fierb cartofii pentru salată de boeuf. Doar aşa nu se vor zdrobi la amestecare, truc viral pe Facebook

Salata boeuf este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Gospodinele urmează mai multe rețete pentru a prepara acasă acest preparat. Dar cum se fierb cartofii pentru salată pentru a nu se zdrobi atunci când se amestecă toate ingredientele.

Trucul pentru fierberea cartofilor pentru salata boeuf

Numele de salată boeuf provine din limba franceză, cuvântul „boeuf” și însemnă „vită”. Însă românii au mai multe rețete pentru a o prepara, și nu doar cu carne de vită, ci și cu pui sau chiar fără carne. Salata boeuf poate fi servită ca aperitiv ori drept garnitură pentru fripturi.

Dar important pentru salata boeuf este cum se fierb cartofii pentru a nu se zdrobi la amestecare. Aceștia trebuie fierți în coajă, dar să ai grijă. Un cartof care nu e suficient fiert îți strică toată salata boeuf, iar dacă sunt prea fierți se vor face o pastă, un piure. Dacă nu te pricepi deloc să fierbi cartofii, de preferat ar fi să mergi cu fierberea mai degrabă spre plus decât să-i lași cruzi, iar apoi pune-i în apă rece. Așa te asiguri că tot procesul s-a oprit la timp.

Salată boeuf cu maioneză din avocado

Maioneza este unul dintre ingredientele de baza ale salatei boeuf. Aceasta se poate prepara acasă sau se poate lua din comerț. Multe gospodine aleg să facă maioneza în casă, și pe lângă cea clasică cu ou și ulei, se poate face și cu avocadă, de exemplu.

Maioneză din avocado

Ingrediente:

  • 2 avocado măricele și bine coapte
  • 3 gălbenușuri
  • o lingură mare de muștar
  • zeama de la o jumătate de lămâie (sau după gust)
  • o linguriță de ulei de măsline
  • un praf de sare

Pentru maioneză se scoate miezul de la avocado cu o linguriță, se pune în blender, împreună cu gălbenușurile de la ouăle fierte tare, muștarul, uleiul, zeama de lămâie și un praf de sare. Se amestecă toate și în două minute este gata.

Ce faci când se taie maioneza

Pentru a salva maioneza care s-a tăiat, dacă problema a fost cauzată de excesul de ulei, cărțile de bucate recomandă adăugarea unui alt gălbenuș.

Și ar mai fi un alt secret. Într-un vas curat se pune un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar, apoi se adăugă treptat uleiul și se mixează până când se obţin aproximativ trei linguri de maioneză. Apoi, în loc să se mai adăuge ulei, se pune puţin câte puțin din maioneza tăiată. Se amestecă și continuați așa până ce toată compoziția se leagă bine. Dacă este nevoie, se mai poate adăuga ulei.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”