Cum se face oul fiert moale. Trucul secret pentru a ieși mereu perfect
Unul dintre cele mai iubite alimente la micul dejun este, fără îndoială, oul, indiferent de cum alegi să îl consumi. Cei mai mulţi, însă, greşesc când vine vorba despre cum se face oul fiert moale. Acesta este trucul secret pentru a ieşi mereu perfect!
Cum se face oul fiert moale. Trucul de care habar nu aveai
Pe lângă faptul că sunt delicioase, ouăle fierte moi sunt şi foarte sănătoase. Puţini sunt, însă, cei care le fac perfecte de fiecare dată. Gospodinele adevărate îşi dezvăluie secretele şi recunosc că este important să ţii cont de nişte reguli simple, ca şi în cazul delicioaselor prăjituri de casă.
În primul rând, trebuie să alegi ouă de calitate, cu un gălbenuş portocaliu, de la găini hrănite cât mai natural. Dacă ouăle sunt prea lichide iar mirosul de chimicale se simte imediat ce le-ai spart, nici nu te gândi să le mai mănânci!
De asemenea, este foarte important să nu le pui la fiert reci, ci să le scoţi din frigider cu circa 20-30 de minute înainte. Motivul? Ei, bine, o schimbare bruscă de temperatură poate duce la spargerea cojii sau poate reduce calităţile acestoa. Gospodinele spun că pentru a obţine ouă moi, acestea trebuie scoase din apa fierbinte imediat ce ai luat vasul de pe foc. Altfel, rişti ca ele să se gătească prea mult.
Pentru a face oul fiert moale perfect trebuie să umpli cu apă un ibric şi să aştepţi să ajungă la temperatura de fierbere. Când vezi că dă în clocot, dă focul la minim şi pune oul cu ajutorul unei linguri. Timp de 5 minute acesta va fierbe liniştit. Dacă vrei un ou fiert mediu, atunci mai lasă-l două minute.
Pentru a-l decoji rapid, scoate oul şi pune-l într-un bol sub jet de apă rece, timp de un minut. Curăţă partea de sus, adaugă sare şi aşază-l într-un suport special. Serveşte alături de pâine prăjită şi unt!
Oul fiert moale – beneficii pentru sănătate
Bogat în substanţe nutritive şi cu un conţinut serios de proteine, oul fiert consumat la micul dejun ajută la puterea de concentrare, conferă energie şi stimulează creativitatea. Printre altele, oul conţine albumine, bioregulatori, multe minerale, metionină, vitaminele A, B1, B2 , dar şi un aminoacid foarte benefic pentru ficat.
Mai mult, oul este singurul aliment despre care se spune că ar conţine proteine superioare în totalitate. De asemenea, acesta asigură o mare parte din grăsimile necesare pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.