Cum se face corect salata de boeuf. Multe persoane fac această greșeală

de: Bișinicu Andreea
20 12. 2021

Sărbătorile de iarnă ne bat la ușă, iar gospodinele pregătesc meniul pentru masa de Crăciun, în jurul căreia se strâng, an de an, prietenii și rudele, pentru a intra în spiritul sărbătorilor. Pe lângă bucatele tradiționale, sarmale, piftie și cozonac, românii adoră să mănânce salata de boeuf. Secretul pentru a face cel mai bun preparat.

Rețetă salată de boeuf

Puțini sunt cei care știu faptul că rețeta de salată de boeuf nu a fost inventată nici de francezi, nici de români, ci de un un bucătar belgian renumit de la hotelul Hermitage din Moscova lui 1860.

Atunci când vrem să pregătim cea mai bună salată de boeuf, pentru a ne impresiona invitații de la masa de Crăciun, bucătarii chefi recomandă să bifăm anumite reguli.

De exemplu, prima greșeală pe care o fac multe gospodine, atunci când fierb carnea de vită, este să folosească apă călduță, când, de fapt, aceasta trebuie fiartă, spun specialiștii, în apă clocotită, pentru a păstra gustul delicios al cărnii.

Un alt secret al salatei de boeuf este să alegem cei mai zemoși și bine murați castraveți. Aceste legume dau savoare preparatului nostru. Iată ce ingrediente îți trebuie pentru a prepara o salată de boeuf ca la carte.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300g de pulpă de vită fiartă
  • 300 g de cartofi fierți
  • 150 g de morcovi fierți
  • 80 g de gogoșari murați
  • 80 g de castraveți murați
  • 400 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de muștar
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie să punem carnea întreagă la fiert, în apă clocotită. Apoi, vom scoate carnea de vită din oală și o vom lăsa la răcit. Între timp, se pun legumele la fiert. După ce se scot din oală, acestea se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.

Mai departe, vom pregăti o maioneză din 2 ouă, care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei. Tăiem carnea de vită în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele.

În continuare, vom amesteca toate ingredientele și vom așeza salata de boeuf pe un platou pe care-l vom orna cu maioneză deasupra, bucățele de gogoșari sau castraveți, după preferințele fiecăruia.

Deși foarte gustoasă și simplă, timpul de preparare a acestei rețete a făcut ca vestita salată să fie văzută doar pe mesele îmbelșugate de sărbători sau la evenimente private.

Salata de boeuf este unul dintre preparate preferate ale oamenilor, la masa de Crăciun. Pentru persoanele care nu consumă carne, salata a la rousse se prepară după aceeași rețetă, evitând produsul de grăsime animală.