Cum se face cea mai bună prăjitură cu dovleac. Rețeta simplă, ideală pentru weekend

de: Dumitrache Diana
31 10. 2020

Dovleacul este, cu siguranţă, vedeta lunii noiembrie, aşa că nu ezita să îl foloseşti cât mai des în tot felul de preparate. Mai mult, este foarte sănătos, nutritiv şi extrem de aromat. În cazul în care doreşti să pregăteşti ceva dulce pentru cei dragi în acest weekend, reţeta de mai jos este ideală. Aşa se face cea mai bună prăjitură cu dovleac.

Reţeta de prăjitură cu dovleac, desertul ideal

Cum românii sunt mari iubitori de plăcintă sau de dovleac copt, aceste reţete tradiţionale aduc aminte de copilărie. Dar ce ar fi dacă le-ai pregăti zilele acestea celor dragi un desert aparte cu această legumă a toamnei?! Cu un blat fraged pe bază de unt, reţeta de prăjitură cu dovleac de mai jos va avea un succes garantat chiar şi în cazul copiilor mofturoşi la mâncare.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara Prăjitura cu dovleac:

  • 700 g dovleac copt şi păsat
  • 350 g faina
  • 6 ouă
  • 150 g crema de brânză rece
  • 150 g unt rece
  • 60 ml apă
  • 1 lingura esenţa vanilie
  • 300 ml smântâna pentru frişcă
  • ¼ linguriţa nucşoara
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţa scorţişoară
  • puţină sare

Cea mai simplă reţetă de prajtură cu dovleac. Este perfectă pentru toamna!

Mod de preparare Prăjitura cu dovleac

Într-un bol mare se pun făina, sarea şi untul rece şi se  amestecă. Adăugăm şi crema de brânză rece, apa şi frământam până amestecul devine un aluat moale. Aluatul se pune într-o tavă cu hârtie de copt  şi se întinde foarte bine. Se înţeapă cu o furculiţă pentru a nu creşte prea mult, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade C, scrie JamilaCuisine.ro.

Între timp, se prepară umplutura de dovleac. Acesta se pune într-un bol mare, alături de zahăr, nucşoara, esenţa de vanilie şi scorţişoara. Se amestecă bine, apoi se adaugă şi cele şase ouă şi smântâna pentru frişcă.

Blatul se scoate din cuptor şi se pune peste el compoziţia de dovleac. Se dă tava din nou la cuptor, la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute. Este important de menţionat ca prăjitura trebuie să stea la copt până când crema este închegată. În cazul în care mişcăm tava iar umplutura este fermă, înseamnă că s-a copt şi poate fi scoasă din cuptor. Altfel, o mai lăsăm puţin!

Nu îţi mai rămâne decât să aştepţi să se răcească bine la temperatura camerei, apoi să o savurezi alături de întreaga familie. Poftă bună!