Cum faci macaroane cu carne şi brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă!

Cum faci macaroane cu carne şi brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă!
Cum faci macaroane cu carne şi brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă!

Anotimpul rece aduce și pofte culinare de nestăvilit. Parcă se simte în aer că se apropie sezonul porcului și al cârnațului. Până atunci, mai putem profita de razele soarelui, aducând în bucătărie un alt miros, tot cu carne, dar mai special. Rețetă de macaroane cu carne și brânză la cuptor este preparatul perfect pentru prânz.

Rețetă: macaroane cu carne și brânză la cuptor

Ingrediente

  • 400 g macaroane
  • 600 g carne din conservă
  • 50 ml apă
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 roşie mare
  • 3-4 frunze busuioc
  • 200 g brânză Cheddar rasă
  • 100 g parmezan ras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă oregano
  • 1 lingură ulei de măsline
  • unt, pentru uns
  • sare şi piper, după gust
  • 1 ou

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le bine de apă și lasă-le să se odihnească într-o sită. Între timp, pune o tigaie pe foc și lasă ca uleiul să se încingă. Adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit și călește-le preț de câteva minute. Adaugă carnea, roșia tăiată cuburi, frunzele de busuioc și pătrunjel spălate, oregano și apa. Potrivește cu sare și piper după bunul plac și amestecă din când în când. Lasă totul la foc mic preț de 10-15 minute sau până când scade sosul.

Cum faci macaroane cu carne şi brânză la cuptor. Cea mai simplă rețetă!
Rețetă simplă de macaroane cu carne și brânză la cuptor

Alege un vas cu pereți înalți și unge-l cu unt. Pune un rând de macaroane, apoi unul de umplutură și unul de brânză și parmezan rase. Repetă procesul până când vei termina compoziția și pastele. Bate bine un ou și toarnă-l deasupra vasului. Lasă la cuptor 20-25 de minute până se rumenește, apoi decorează budinca de macaroane după imaginație.

Origini

Felul de mâncare este o adaptare după originala rețetă de paste cu carne, Pastitsio. Preparatul și-a luat numele din pasticcio italian, cea mai veche rețetă scrisă a mâncării ”pasticcio”, care se găsește în cartea de bucate a lui Pallegrino Artusi, ”La Scienza in Cucina e L ‘Arte di Mangiar Bene” ”1891 –  Știința în Bucătărie și Arta de a Mânca Bine”, cu utilizarea a trei tipuri diferite de carne. Multe versiuni italiene includ o crustă de patiserie, altele includ bechamel.

Cuvântul pasticcio provine din cuvântul latin vulgar pastīcium derivat din paste și înseamnă „plăcintă”. El a dezvoltat semnificațiile figurative ale cuvintelor „mizerie” sau „situație grea”. În Cipru și Turcia, preparatul se numește ”macaroane la cuptor”, iar în Egipt ”bechamel macarona”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI