Cum se fac găluștele din făină. Secretul ca să iasă moi și pufoase, nu vei da greș niciodată cu această rețetă
Găluștele din făină se folosesc în diverse mâncăruri sărate, precum tocănițe, supe, gulaș, dar și pentru preparate dulci. Sunt extrem de fragede, moi și pufoase. În plus, modul lor de preparare este unul simplu și rapid. Puține gospodine știu cum se fac găluștele din făină, așa că vă prezentăm rețeta completă. Nu aveți cum să dați greș!
Cum se fac găluștele din făină
Majoritatea gospodinelor aleg să prepare găluștele pentru supă din griș sau mălai, neștiind că există o rețetă și pentru prepararea găluștelor din făină. Aceste găluște se fac extrem de ușor, din doar două ingrediente.
Sunt potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci. De asemenea, găluștele din făină pot deveni și un fel principal de mâncare, dacă le adaugi brânză rasă sau ceapă călită cu bacon, imediat după ce le-ai gătit.
Pentru a pregăti găluștele din făină nu este nevoie să petreceți toată ziua în bucătărie, nici de ingrediente multe. Important este ca aluatul găluștelor să fie moale, pentru a putea fi modelat cu ușurință. De reținut, însă, că la aceste găluște nu se adaugă praf de copt sau oricare alt agent de creștere.
Ingrediente:
- 1 ou
- un praf de sare
- 10 ml apă minerală rece
- 4 lingurițe cu vârf de făină
Mod de preparare:
Prima dată se pune la fiert un litru de apă cu o linguriță de sare. Într-un bol separat se sparge oul, se adaugă puțină sare și se bate. Apoi se adaugă apa minerală rece și treptat făina, până se amestecă toate ingredientele.
După ce compoziția este gata, se lasă la odihnit timp de 10-15 minute maxim. Apoi se formează găluștele de făină între două lingurițe de aceeași dimensiune.
Mai mult, este nevoie și de o linguriță cu mâner lung, pentru ca găluștele să ajungă direct la fundul oalei. Se lasă la fiert pentru aproximativ 3 minute. În momentul în care s-au ridicat la suprafață, găluștele sunt gata și se scot cu o strecurătoare.
Găluștele sunt ideale și pentru preparate dulci. După ce le-ați fiert, se dau prin pesmet și cu puțină scorțișoară și se servesc cu o dulceață alături. Poftă bună!
Citește și: Care este diferența dintre supă și ciorbă, de fapt