Când vine vorba despre citrice, aspectul cel mai puțin plăcut este că s-ar putea să irosim fructul sau sucul lor din cauză că nu știm să le decojim eficient. În articolul de astăzi, vom împărtăși cu tine un truc care îți va schimba perspectiva. Cum se decojesc, de fapt, clementinele fără să te murdărești sau să faci risipă.
Multora dintre noi ne plac citricele, în această perioadă a anului cele mai consumate fiind portocalele și clementinele. Multe gospodine folosesc și lămâi, cu scopul de a prepara ceaiuri sau diverse tratamente anti-răceală sau gripă. Puțini știm cum se decojesc corect aceste fructe, în așa fel încât să nu facem risipă și să nu pierdem sucul lor.
„Lucrul pe care îl urăsc cel mai mult la decojirea unei portocale este că trebuie să îți înfingi degetul mare în ea. Uneori mai și ratezi și intri direct în fruct sau lași în urmă o grămadă de miez. Acest truc îți va schimba viața”, a spus directorul culinar F&W, Justin Chapple.
Pentru a curăța ușor portocala, ai nevoie doar de o lingură și un mic cuțit. Fă o crestătură în jurul centrului portocalei cu cuțitul. Directorul culinar F&W, Justin Chapple, recomandă tăierea unei optimi de centimetru în adâncime, fără să străpungem segmente din miezul citricei.
Introdu, apoi, coada lingurii între coajă și fruct și mișc-o în mod circular până când coaja portocalei începe să se desprindă. Vei decoji portocala în doar câteva secunde și nu vei pierde nici fruct, nici suc. Procedând astfel, nu vei face nici multă mizerie pe masa din bucătărie. Potrivit specialistului, această metodă este folosită deseori de bucătari pentru a evita risipa.
Poți aplica aceeași metodă de decojire și în cazul clementinelor. În această situație, însă, este recomandat să folosești o lingură mică, întrucât fructul în sine are formă mult mai mică în comparație cu portocala. Poate interveni o altă problemă, totuși, anume că mandarinele și clementinele sunt, de obicei, mai moi și mai sensibile decât restul citricelor.
Având în vedere circumstanțele date, vom împărtăși cu tine un truc folosit de către o gospodină pentru a decoji clementinele rapid. Internauta a dezvăluit metoda simplă de curățarea a citricei pe rețelele sociale, unde a explicat că este foarte potrivită în cazul în care vrei să-i dai copilului tău să mănânce fructul cu pricina.
Ai nevoie doar de un cuțit pentru a decoji corect clementina. Nu vei face mizerie și nu vei risipi nici miezul sau sucul fructului. Tot ce trebuie să faci este să tai clementina în două jumătăți egale. Apoi, împinge coaja și bucățile de fruct dinspre exterior spre interior.
Pentru a înțelege mai bine cum trebuie să procedezi, accesează fotografiile încărcate în galeria FOTO a acestui articol. Acolo vei observa cum procedează internauta pentru a decoji rapid clementinele. Bucățile de fruct se vor desprinde cu ușurință de coajă și vor fi suficient de mici pentru a fi consumate de copii.