Cum se consumă pâinea corect, de fapt. Greșeala care te face să arunci jumătate din ea la gunoi
Dacă ești mare amator de pâine, dar ajungi mereu să arunci din ea, atunci aceste trucuri sunt pentru tine. Există o greșeală pe care o faci mereu și care duce la risipa de pâine, lucru care nu e dorit de absolut nimeni. Pâinea se poate păstra proaspătă și poți evita să se întărească sau să prindă mucegai cu aceste sfaturi utile ușoare și rapide. De preferat ar fi să cumperi doar câtă pâine mănânci în fiecare zi, dar dacă nu vrei să ieși mereu la cumpărături, atunci urmează aceste sfaturi și trucuri.
Cum să nu mai arunci pâinea niciodată
Indiferent dacă este cumpărată din magazin, proaspătă de la brutărie sau făcută în casă, pâinea rămâne proaspătă mai mult timp atunci când se află într-un mediu relativ etanș, deoarece circulația accelerează procesul de învechire.
O greșeală pe care mulți o fac este că țin pâinea la temperatura camereu foarte mult timp sau că o scot din congelator și nu o consumă în decurs de două zile.
Mucegaiul prosperă în locuri aerisite și calde, așa că ar fi bine să pui pâinea zone răcoroase și uscate pentru a o păstra. Cel mai rău loc pentru a depozita pâinea este deasupra frigiderului. Este atât de cald acolo sus, încât orice umezeală care este prinsă în recipient sau în punga pentru pâine va începe să o ajute să mucegăiască.
Înțelegerea termenului de valabilitate al pâinii
Grăsimea este un conservant natural, așa că orice lucru care are mai multă grăsime tinde să se conserve sau să înghețe bine și să dureze mai mult timp. Pâinile care au ouă sau unt se vor strica mai lent decât pâinea franțuzească, care este mai slabă.
Tipul de făină face diferența chiar și atunci când vine vorba de conținutul de grăsime și de gradul de umiditate.
O mulțime de făină pentru pâine este făcută cu grâu roșu sau grâu rusesc. Dacă folosești un alt tip de făină, aceasta va contribui la cantitatea de umiditate care se află de fapt în grâu sau în făină înainte de a avea ocazia să faci pâinea.
De exemplu, pâinea coaptă cu făină de migdale se va păstra foarte probabil mai bine decât una coaptă cu făină universală, deoarece componenta naturală a nucilor stochează mai multă grăsime.
Ținând cont de acest lucru, iată care este cel mai bun mod de a păstra pâinea – împreună cu câteva sfaturi generale privind cele mai eficiente modalități de a păstra pâinea proaspătă mai mult timp.
Cum să depozitezi pâinea proaspătă
Cheia pentru o depozitare eficientă este măsurarea frecvenței cu care consumi pâinea, astfel încât să nu stea prea mult timp afară.
Împarte pâinea. Taie pâinea în treimi (sau oricât poți mânca de obicei înainte de a se strica). Poți, de asemenea, să le împarți în felii. Dacă depozitezi pâinea proaspăt coaptă, asigură-te că s-a răcit complet mai întâi.
Lasă o secțiune afară la temperatura camerei. Pune-o într-o cutie de pâine sau într-un recipient etanș și consum-o în trei sau patru zile.
Pregătește porțiunile rămase pentru depozitarea pe termen lung. Acoperă restul secțiunilor separat și strâns în folie de plastic.Congelează până când ești gata să le consumi. Pune-le într-o pungă care se sigilează și pune-le în congelator.
Dezgheață pâine și o poți consuma.
Pâinea cumpărată din magazin rezistă între cinci și șapte zile, în timp ce pâinea făcută în casă este bună pentru trei până la cinci zile, păstrată la temperatura camerei.