Cum se consumă corect fructele, de fapt. Greșeala majoră pe care o fac toți românii

de: Irina
06 06. 2021

Conform specialiștilor, alimentele trebuie consumate cu cap și, mai exact, într-o cantitate precisă. Specialiștii ne vorbesc astăzi despre cum se consumă corect fructele, de fapt. Este una din greșelile majore pe care toți românii o fac și anume: nu își cântăresc porția.

Cum se consumă corect fructele

Vine vara cu alaiul ei de fructe de sezon, care mai de care mai aromate și îmbietoare. Cu toate astea, românii uită că mâncarea trebuie consumată cu limită. În cazul fructelor, porțiile nu trebuie să depășească 300 de grame, informează știrileprotv.ro.

În plus, unii specialiști susțin că fructele mâncate direct din pom nu reprezintă un pericol. De ce? Deoarece sistemul imunitar acționează de la prima îmbucătură, ca să zicem asa. Informațiile chimice din jurul nostru (aer, apă, sol etc) sunt reperate și sistemul imunitar se pune pe treabă.

„Sistemul imunitar este un alt tip de sistem senzorial, percepe informaţii, ocupa locul 2 după sistemul nervos şi percepe stimuli de natură chimică”, susține prof. univ. dr Veronica Lazăr, conform sursei citate.

Greșeala majoră pe care o fac toți românii

Fructele consumate direct din pom au beneficii, conform specialiștilor. Micro-organismele ne colonizează şi formează aşa numita micro-biotă. Bacteriile bune rămân pe sau în corpul uman, ajutându-ne.

„Colonizează mucoasa intestinală a copilului şi asigură un echilibru al florei intestinale care îl protejează şi de infecţii digestive dar și de alergii şi boli autoimune pentru că, deşi par două direcţii diferite, alergia şi autoimunia au cauze comune”, susține și Brânduşa Petruțescu, tot pentru sursa menționată.

Și, pentru că este sezonul cireșelor și al căpșunilor, ideal ar fi să le consumați zilnic. Dar nu oricum, ci direct de la sursă sau de la piață, după posibilități. Conțin microorganismele pe care şi le doreşte sistemul imunitar, precum și vitamina C.

„100 de grame de cireşe depăşesc de câteva sute de ori necesarul zilnic, la fel şi la căpșuni. Abuzăm până la un punct, nu înseamnă să mâncăm un kilogram o dată, dar în porţii până în 300 de grame pe zi, proaspete, necondimentate cu zahăr sau frişcă sunt foarte sănătoase”, susține Catrinel Macovei, medic primar diabet și boli nutritive.

Excesul de vitamina C va fi eliminat de către organism, deci nu vă faceți probleme. 100 de grame de căpșuni conțin 32 de kilocalorii, în timp ce 100 de grame de cireșe conțin 63 de kilocalorii.