04 apr. 2021 | 00:11

Detaliile care ar trebui să te trimită la medic imediat! Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar la pământ

Știri generale
Detaliile care ar trebui să te trimită la medic imediat! Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar la pământ
Cum iti dai seama ca ai sistemul imunitar la pamant

De ce este atât de important să avem un sistem imunitar puternic? Acestea sunt detaliile care ar trebui să te trimită la medic imediat! Care sunt semnalele pe care organismul ni le transmite în momentul în care sistemul nostru de apărare are de suferit.

Cum îți dai seama că ai sistemul imunitar la pământ

Pandemia de coronavirus și-a lăsat amprenta asupra organismului uman, în ultimul an. Este foarte important ca sistemul nostru imunitar să fie foarte rezistent, în special în această perioadă dificilă pe care o traversăm. Specialiștii avertizează care sunt principalele semnale de alarmă pe care organismul le transmite atunci când nu se află în forma fizică optimă.

Atunci când sistemul imunitar este slăbit, apar simptomele care ne ridică anumite semne de întrebare. Ce ne recomandă medicii și specialiștii din domeniul sănătății pentru a întări sistemul de apărare al corpului împotriva factorilor interni și, în special, a celor externi. Științific vorbind, sistemul imunitar are rolul de a proteja organismul de infecții cu alte microorganisme, viruși, bacterii și afecțiuni. Dobândim anticorpii după ce organismul nostru a intrat în contact cu agenții patogeni care au creat infecția în corp, pe care sistemul nostru de apărare a eliminat-o, ulterior.

Care sunt principalele semnale că sistemul tău imunitar este slăbit

Potrivit celor de la csid.ro, acestea sunt principalele semne conform cărora organismul și-a pierdut din imunitate și trebuie luate măsuri pentru a întări sistemul de apărare:

  • Dacă ai ochii foarte uscați, acesta este un semnal al sindromului Sjöngren, care usucă mucoasa ochilor și poate duce la afecțiuni oculare grave.
  • Dacă ai un sistem imunitar slăbit, atunci se transmite o furtună de citokine în corp, care declanșează depresia. Pentru a ameliora aceste stări este recomandat să faci mișcare și să te expui la lumină naturală.
  • Dacă ai eczeme sau ți se înroșește pielea, acestea sunt reacții ale unui proces inflamator în organism, semn că sistemul imunitar acționează haotic.
  • Dacă ai probleme digestive precum balonarea, scaun moale sau constipație, acestea sunt semne că flora microbiană, responsabilă cu imunitatea, este grav perturbată.
  • Dacă ai mâinile și picioarele reci tot timpul, acestea sunt semne ale unei boli autoimune precum sindromul Raynaud sau afecțiuni ale tiroidei.
  • Dacă observi căderea părului sau instalarea unor boli precum psoriazisul, atunci sistemul tău imunitar este la pământ.
  • Dacă te dor articulațiile și observi o mobilitate redusă a acestora înseamnă că poți suferi de artrită reumatoidă.
  • Dacă ai răni care se vindecă cu dificultate, acestea sunt o urmare a unui sistem imunitar slăbit, care nu mai poate trimite nutrienți către zona lezată.
  • Dacă răcești destul de des, acest lucru este un semn ale unei imunodeficiențe a organismului, care nu mai reușește să extragă din alimente substanțele necesare.

Sfatul medicilor este să ne protejăm foarte bine în această perioadă, să consumăm foarte multe lichide și alimente bogate în nutrienții necesari pentru a ne fortifica sistemul imunitar. De asemenea, odihna și relaxarea joacă un rol foarte important în buna funcționare a organismului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro