Cum se coace corect porumbul pe jar, în tigaie sau în cuptor. Cât timp se ține pe foc

Cum se coace corect porumbul pe jar, în tigaie sau în cuptor. Cât timp se ține pe foc
Cum se coace corect porumbul?

Porumbul este adorat de oameni în special în sezonul cald. Mulți iubesc să înlocuiască o masă de prânz sau o gustare cu un porumb bine fiert și cu puțină sare. Desigur că el se regăsește în multe alte rețete și poate fi preparat în câteva feluri cunoscute deja de români. Cum se face cel mai bine copt? Bunicii îl făceau pe jar cel mai des, dar există și varianta să îl faci la grătar. Care este modalitatea perfectă pentru un gust ca în copilărie?

Cum se face corect porumbul copt: cât trebuie ținut pe foc?

Pentru majoritatea oamenilor nu există vară fără un prânz sau o gustare ce conține porumb. Acesta poate fi găsit în supermarket-uri și în timpul altor sezoane fiert, la cutie sau într-un amestec de alte legume.

Cu toate astea, nimic nu se compară cu cel de vară pe care îl pregătești în fel și chip. Modul de preparare iubit de români în special este cel copt pentru că amintește tuturor de copilărie.

Bunicii obișnuiau să îl pună pe jar la finalul focului după ce găteau diverse produse pe care să le pună în cămară pentru toamnă și iarnă. Desigur că există și alte opțiuni pentru a-l face copt precum în tigaie sau pe grătar.

Dacă faci un grătar cu prietenii într-o zi de weekend, ai un motiv în plus să lași la final și câțiva știuleți la gătit până ce termini felul unu de mâncare. Bucătarii recomandă să pui peste el ierburi aromatice, unt, chilli, usturoi sau puțină sare.

În felul acesta îi vei surprinde pe invitații tăi cu ceva special. Mulți români au obiceiul de a pune pe grătar porumbul fiert cu o zi înainte ca să nu îl arunce și astfel să îl încălzească.

Cum trebuie preparat?

Poate pare foarte simplu de făcut, dar ca orice produs și porumbul are secretele lui. Dacă vrei să îl faci copt ca la carte, urmărește pașii de aici.

Pune la fiert știuleții pentru 30 de minute, ulterior scoate fiecare bucată din apă și șterge-o înainte să o pui pe jar sau pe grătar. În cazul în care pui porumbul pe grătar, nu uita să învelești fiecare bucată în folie de staniol, iar în ultimele cinci minute să dai jos folia.

Este perfect dacă alegi să condimentezi în plus porumbul pentru arome mai deosebite. Poți pune un bol în care ai ingredientele deja amestecate pentru ca fiecare invitat să își pună separat.