Gospodinele iscusite au dezvăluit secretul pentru a prepara cea mai bună, proaspătă și gustoasă pâine de casă. Trucul genial prin care aluatul aburind te va face să ceri încă o felie de pâine, la masă. Detaliul pe care trebuie să-l știi despre coacerea corectă a pâinii de casă.
Indiferent că vrei să savurezi o tartină cu gem sau vrei să consum preparatul tău culinar favorit, pâinea de casă este preferata românilor, când vine vorba de produse de panificație.
Este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, motiv pentru care majoritatea gospodinelor preferă să o prepare după rețeta proprie, în intimitatea propriului cămin.
Deși are numeroase beneficii asupra organismului, specialiștii recomandă oamenilor să consume cu moderație pâinea, deși cea făcută în casă are doar ingrediente naturale.
În cazul în care nu mai vrei să cumperi pâine din comerț și te hotărăști să prepari propriul produs, experții atrag atenția asupra timpului optim de coacere al pâinii de casă.
Mai exact, principalii factori de care trebuie să ții cont sunt compoziția pâinii și temperatura de coacere a cuptorului.
Cu alte cuvinte, dacă vrei ca pâinea de casă să aibă crusta crocantă, textura potrivită și să fie puțin mai închisă la culoare, specialiștii te sfătuiesc să setezi cuptorul la o temperatură cuprinsă între 160 și 200 de grade.
Implicit, în cazul în care vrei ca pâinea de casă să fie puțin mai moale, este necesar să setezi gradația cuptorului la o temperatură mai mică.
Un alt aspect important este să respecți întocmai rețeta și să alegi cu simț de răspundere ingredientele din care vei prepara pâinea. De exemplu, gospodinele cu experiență îți recomandă să nu adaugi drojdie în procesul de preparare a pâinii de casă, deoarece vei risca să strici aluatul.
Deși pâinea este extrem de gustoasă, specialiștii în nutriție recomandă să o consumi cu moderație, pentru a nu avea grija kilogramelor în plus.
Potrivit sfatului experților, poți consuma zilnic câte patru felii de pâine, de aproximativ 50 de grame fiecare. Odată ce respecți această cantitate, nu vei întâmpina probleme cu greutatea.
Citește și Nu mai arunca pâinea întărită din bucătărie. Trucul e genial, ce să faci cu ea