Cum se circulă în Bulgaria. Regulile de circulație pe care șoferii români trebuie să le știe

Cum se circulă în Bulgaria. Regulile de circulație pe care șoferii români trebuie să le știe
Ce trebuie sa stie romanii atunci cand merg cu masina in Bulgaria

Cum se circulă în Bulgaria și ce reguli de circulație trebuie șoferii români care merg cu mașina în această țară, vedeți în rândurile de mai jos. De asemenea, vă spunem ce documente trebuie să aveți, în permanență, în mașină, pentru a nu avea probleme cu autoritățile din țara vecină.

Ce trebuie să știe șoferii români care merg în Bulgaria. Greșeala care te lasă fără cartificatul de înmatriculare

În articol veți găsi tot ce trebuie să știe șoferii români înainte de a trece granița la vecinii bulgari. În primul rând, accesul cetățenilor români pe teritoriul Bulgariei se poate face doar pe baza cărții de identitate, a pașaportului simplu electronic sau temporar, care trebuie să fie valabil în momentul călătoriei.

Potrivit autorităților române, în contextul pandemiei de coronavirus, condițiile de intrare pe teritoriul Bulgariei se pot modifica pe parcurs, fără o avertizare prealabilă din partea autorităților de la Sofia.

Ce trebuie sa stii atunci cand mergi in Bulgaria
Ce trebuie sa stii atunci cand mergi in Bulgaria

Ce trebuie să aibă șoferii români asupra lor când pleacă în Bulgaria

Informații actualizate se pot verifica pe pagina http://sofia.mae.ro/local-news/1231, iar Ambasada României la Sofia publică informații actualizate în limba română.

Conform recomandărilor făcute de Ministerul Afacerilor Externe, înainte de a intra pe teritoriul Bulgariei, șoferii români trebuie să fie siguri că au asigurare medicală de călătorie și Cardul european de asigurări sociale de sănătate.

Prin ce vamă nu pot intra românii în Bulgaria

Chiar dacă cele două documente nu sunt obligatorii, acestea pot fi de ajutor în contextul epidemioliogic actual. De asemenea, asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al Cardului european, aceasta fiind doar un mijloc complementar de acces la anumite servicii medicale. Conform autorităților, șoferii români pot intra în Bulgaria prin toate punctele de frontieră de la frontiera româno-bulgară, cu excepția punctelor Lipnitsa – Kainardja și Dobromir – Krushari.

De asemenea, în cazul românilor care vin din vestul României și care tranzitează Serbia, pot folosi punctul de frontieră Gradina – Kalotina pentru a intra la vecinii bulgari. În plus, la frontiera dintre Bulgaria și Grecia, turiștii români aflați în tranzit către Grecia pot folosi punctul de frontieră Kulata-Promachonas.

Citește multe detalii pe stiridinlume.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI