17 ian. 2024 | 16:18

Cum se bate corect carnea pentru șnitele. Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele

Utile
Cum se bate corect carnea pentru șnitele. Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele
Cum se bate corect carnea pentru șnitele. Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele

Șnițelele sunt adorate de toată lumea, de la cei mai mici la cei mai mari. Este unul dintre preparatele cele mai simplu de pregătit. Necesită puține ingrediente, dar multe gospodine nu știu cum se bate corect pieptul de pui pentru șnițele. Iată metodele simple prin care șnițelele ies mai delicioase și gustoase!

Cum se bate corect carnea pentru șnițele

Dacă vreți să pregătiți ceva delicios și ușor, puteți încerca rețeta de șnițele. Sunt ușor de pregătit de toată lumea, mai ales că necesită doar câteva ingrediente și este foarte simplu de făcut. Totuși, pentru ca bucățile de carne de pui să fie fragede, trebuie să știți cum se bate corect carnea pentru șnițele.

Dacă nu aveți la îndemână un ciocan, puteți să bateți carnea de șnițele cu ajutorul unui făcăleț. Înainte de a vă apuca de gătirea lor, carnea trebuie pregătită ca la carte. Conform gospodinelor iscusite, carnea nu se bate la întâmplare, ci doar pe părțile mai groase.

Bucățile de pui trebuie tăiate mai groase

De asemenea, carnea de pui nu se bate până devine subțire, pentru că la prăjit se va usca. În plus, bucățile de carne se acoperă cu folie alimentară atunci când sunt bătute cu ciocanul de șnițele. Un alt truc care face șnițelul mai gustos și suculent este să țineți carnea de pui în saramură, timp de 24 de ore.

Citește și: Prin ce să dai carnea pentru șnițele ca să iasă mai fragedă și mai gustoasă. Secretul pentru o crustă crocantă

În plus, carnea de pui iese mai fragedă dacă este bătută pe orizontală, nu pe lungimea bucății. În caz contrar, aceasta se poate rupe.

Rețetă de șnițele din piept de pui

Ingrediente:

  • 1-2 bucăți piept de pui
  • 2 ouă
  • 1/2 lingurițe de sare și piper
  • 100 grame făină
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 pahar de ulei.

Mod de preparare:

Pentru început, se spală bine pieptul de pui și se porționează în bucăți cât de cât potrivite, de o grosime suficient de mare astfel încât să poată fi bătute cu ciocanul de carne, fără să se dezintegreze. Apoi, se așază o folie alimentară peste fiecare bucată, înainte de a o bate ușor cu ciocanul. Bucățile de carne se condimentează apoi cu sare și piper după gust și se bat pe orizontală, nu pe lungimea lor.

Separat, ouăle se bat cu puțină sare și se adaugă și lapte în compoziție. Apoi, fiecare bucată de pui se trece prin făină și oul bătut, după care se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. șnițelele se pot pregăti chiar și la cuptor, la foc mediu, dar aveți grijă să le întoarceți pe ambele părți. Șnițelele se servesc alături de piure de cartofi, salată sau murături asortate.

Unele gospodine mai amestecă oul direct cu făina, pentru a se obține o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. De menționat că, în acest mod, șnițelele nu vor mai ieși la fel de pufoase!

Citește și: Cât rezistă carnea de pui la congelator. Nu trebuie să depășești termenul, cum o dezgheți corect

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro