Cum se alege corect noptiera pentru patul tău, de fapt. Toți românii greșesc major când mobilează dormitorul

Cum se alege corect noptiera pentru patul tău, de fapt. Toți românii greșesc major când mobilează dormitorul
Cum se alege corect noptiera pentru patul tau, de fapt. Toti romanii gresesc major cand mobileaza dormitorul

Orice om își aranjează și decorează casa sau apartamentul după bunul plac, tocmai pentru că acolo își petrece cea mai mare parte din timpul zilei. De asemenea, se spune că interiorul căminului reflectă personalitatea proprietarului. Ce greșeală fac românii atunci când își aleg noptiera din dormitor. Punem pariu că și tu faci asta.

Cum alegi noptiera potrivită pentru patul tău

Atunci când ne decorăm și personalizăm dormitorul, specialiștii în design interior ne sfătuiesc să luam în calcul mai mulți factori. Pe lângă gusturile și preferințele noastre estetice este important să ne folosim de spațiul din cameră pentru a face loc mobilierului potrivit.

Acesta se alege în funcție de culoare, model și materialul din care este făcut. Pe lângă dressing, pat, televizor, comodă și sistemul de iluminat din cameră, un obiect foarte important de mobilier îl reprezintă noptiera.

Chiar dacă acesta pare a fi banal, noptiera are rol nu doar estetic, ci și practic, deoarece ajută la depozitarea obiectelor mici și importante din dormitor, pe care simți nevoia să le păstrezi la îndemână, fie că vorbim despre un ceas, telefonul mobil, o carte, pastile, termometru sau ochelari de vedere.

Un lucru important de care trebuie să ții cont atunci când alegi noptiera este că această piesă de mobilier trebuie să fie pe același stil cu restul mobilierului din cameră, precum măsuța de cafea se potrivește cu biblioteca și canapeaua din living.

Cât de înaltă trebuie să fie noptiera din dormitor

De asemenea, un alt rol important îl reprezintă înălțimea noptierei. Chiar dacă nu te-ai gândit la acest aspect până acum

Reprezentanții magazinului Balnak au publicat, recent pe pagina lor de Facebook un mesaj prin care susțin că noptiera trebuie să fie la nivel cu salteaua patului din dormitor.

Motivul este simplu: ca oamenii să se bucure de tot confortul și să nu depună prea mult efort atunci când întind mâna pentru a lua un obiect de pe noptieră sau din sertarul mobilierului.

„Amenajarea corectă a dormitorului este foarte importantă pentru a ne simți în largul nostru și astfel este și alegerea noptierei. Înălțimea acesteia joacă un rol esențial în special atunci când stăm în pat și citim de exemplu o carte.

Poate deveni foarte incomod dacă ne întindem mâna prea jos sau prea sus pentru a stinge veioza sau a lua paharul cu apă. Din acest motiv ar fi ideal daca noptiera ar avea aceeași înălțime ca salteaua.”, au scris cei de la Balnak pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI