05 iul. 2022 | 14:55

Cum se activează cardul cu tichete sociale și în ce caz poate fi blocat sau anulat

Utile
Cum se activează cardul cu tichete sociale și în ce caz poate fi blocat sau anulat
Avem lista cu beneficiarii de carduri

Încă de la începutul lunii trecute, guvernanții anunțau emiterea cardurilor cu tichetele sociale, în valoare de 250 de lei. Emiterea a început de la 1 iunie pentru 3 milioane de persoane vulnerabile. În cazul în care ați primit prin poștă cardurile este important să aflați anumite lucruri. De exemplu, cum se activează cardul cu tichete sociale și în ce caz poate fi blocat sau anulat.

Cum se activează cardul cu tichete sociale primit de peste 3 milioane de români

Așa cum am spus, de la bun început, sunt peste 3 milioane de români care vor primi acasă cardul cu tichtele sociale în valoarea de 250 delei (50 de euro). Așa cum era anunțat de ministrul Marcel Boloș, perioada de distribuire a primei tranșe de carduri a început din iunie și va dura până la finele acestei luni:

„Astfel, peste 2,5 milioane de beneficiari primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei.

Inițiativa acordării cu promptitudine a tichetelor sociale reprezintă în sine o serie de premiere în administrația centrală.

Este un efort care nu ar fi fost posibil fără o mobilizare și sincronizare a mai multor ministere, companii naționale și private”, explică ministrul Marcel Boloș.

În cazul în care sunteți unul din beneficiarii acestui card trebuie să știți cum se activează cardul cu tichete sociale. În primul rând, odată emis, cardul cu tichete sociale de 250 de lei are o valabilitate de 4 ani.

Cardul nu este transmisibil, putând fi utilizat doar de titularul acestuia, însoțit de actul de identitate. În cazul în care nu aveți actul de identitate, cardul cu tichete sociale va fi folosit în baza unui document emis de autoritățile locale care să vă ateste identitatea.

În cazul în care decideți să înstrăinați cardul, riscați anularea lui și, în consecință, pierderea dreptului de utilizare a sumelor. Cardul cu tichete sociale, odată primit prin poștă, se va activa prin intermediul platformei Uponline, la secțiunea „Utilizator card”. O altă variantă, dacă aveți un telefon smart, o aveți prin aplicația pentru Android și iOS, „Up Mobile”, sau sunând la un număr de telefon, regăsit pe verso-ul cardului.

Vezi și Ce magazine primesc tichete sociale 2022. Lista completă

În ce caz poate fi blocat sau anulat cardul cu tichete sociale

În această situație, de blocare sau anulare, există câteva condiții și situații. Dacă se descoperă înstrăinarea cardului, atunci cardul cu tichete sociale va fi blocat. Umătorul pas va fi ca deținătorului să i se revoce dreptul de a folosi sumele.

În cazul în care se uită codul PIN, acesta poate fi pus de 9 ori. Dacă nu se va reuși deblcoarea, după cele 9 încercări, cardul se va bloca automat.  În acest caz va trebui să luați legătura cu cei în măsură să vă ajute la deblocare, accesând numărul printat pe verso-ul cardului.

Reamintim că aceste carduri sunt folosite expres pentru procurarea de alimente și mese calde, iar distribuția sumelor se face între 1 iulie și 31 decembrie 2022.

Beneficiarii de carduri cu tichete sociale

  1. Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  2. Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  3. Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
  4. Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
  5. Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  6. Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
PlaySport
Imaginile bogăției! Cum arată la interior apartamentul de un milion de euro în care se mută Pescobar
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Sara a băut până a căzut de la etajul 8! Scene șocante în Brașov: verișoara ei a leșinat când a văzut-o
GSP.ro
Vedeta care a fost la FCSB - Universitatea Craiova: „Dacă mai vin la două meciuri, mă bag antrenor”
Stirile PROTV
O adolescentă de 19 ani este cel mai tânăr miliardar din lume. Câștigă 145.000 de euro pe zi. Ce avere uriașă are
Romania TV
BOMBA momentului! Prodanca s-a împăcat cu Becali. Vrea să-l pună chiar și naș la nunta cu Ronald: Aveam pe suflet certuri și scandaluri care nu erau ale mele
Capital.ro
OLGUȚA VASILESCU a primit vestea chiar astăzi, 8 APRILIE. Judecătorii au luat decizia finală
EVZ.ro
Spotify introduce o funcție nouă. AI pentru listele de melodii
Adevarul
Cum a fost descoperită celebra statuie Venus din Milo. Controversele arheologilor: ce ținea zeița în mâinile care nu mai sunt
BZI.ro
Anamaria Prodan îl vrea naș pe Gigi Becali! Impresara s-a împăcat cu latifundiarul din Pipera
Spynews.ro
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Maneaua lui Tzanca Uraganu în limba franceză care rupe topurile pe internet. „Une, deux, trois, comme ci, comme ça”
Redactia.ro
Emmanuel Macron, afirmații îngrijorătoare. Ce ar plănui Vladimir Putin: "Nu am nicio îndoială!"
Digisport.ro
Început de săptămână furtunos pentru 3 zodii. O să le meargă bine pe toate planurile
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
Cum s-a fotografiat Bianca Drăgușanu pe plajă, în Dubai. Imaginile au stârnit sute de comentarii / Foto
Unica.ro
Exclusiv. Mașinuțele caraghioase care-l promovează pe Piedone în București. Foto
EVZ.ro
Ce obișnuia să posteze Sara, adolescenta moartă în Brașov, pe rețelele de socializare. Mesajele care ar fi dat de bănuit că trece printr-o perioadă grea / FOTO
Spynews
Schimbare pentru angajații din ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 8 APRILIE: Am luat o decizie rapidă
Capital.ro
Categoria de români care ar putea primi pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Avertismentul lui GEOANĂ privind intențiile lui PUTIN cu ROMÂNIA: Este important să....
Mediaflux
Stare de urgență în America, înainte de eclipsa totală de Soare. Autoritățile au cerut oamenilor să își facă stocuri de alimente, apă și combustibil
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro