Cum scoți chimicalele din cireșele cumpărate de la magazin. Ai deja ingredientele în casă

Cum scoți chimicalele din cireșele cumpărate de la magazin. Ai deja ingredientele în casă
Cum scoți chimicalele din cireșe?

Majoritatea oamenilor adoră să consume cireșe. Acestea se găsesc în piață și la toate supermarket-urile din țară. Deși mulți nu sunt mulțumiți de prețul lor, fac un compromis și le cumpără pentru a profita de bucuriile din sezonul cald. Nu toți consumatori sunt conștienți de cantitatea de reziduuri de pesticide din acestea. Cum poți să scoți chimicalele din fructele tale? Iată câteva trucuri care te vor ajuta!

Truc pentru cireșe: cum să scoți chimicalele din fructele tale preferate?

Medicii și nutriționiștii încurajează consumul de fructe. Acestea sunt chiar esențiale pentru o dietă sănătoasă, dar nu toți cei care le mănâncă sunt conștienți de un pericol.

Mai exact, este vorba despre cantitatea de reziduuri de pesticide din aceste produse. Pentru a le produce în mod industrial și pentru a elimina dăunătorii se folosesc insecticide, erbicide și fungicide.

Toate ajung în farfuriile noastre după ce cumpărăm fructele de la piață sau supermarket. Din păcate, chiar și fructele preferate din sezonul cald sunt adesea contaminate cu pesticide.

Este important să le speli corespunzător pentru a elimina majoritatea substanțelor chimice prezente. Trebuie să ai grijă la modul în care le speli.

Ce trebuie să faci?

Oțet și apă – cireșele tind să aibă un înveliș chimic. Îl poți elimina prin înmuierea fructelor într-o soluție de apă și oțet. Umple un castron mare cu apă și adaugă o ceașcă de oțet alb, ulterior pune cireșele acolo. Lasă-le să se înmoaie preț de 15 minute și după clătește fructele bine cu apă rece.

Apă sărată – un alt remediu foarte bun pentru această problemă este apa sărată. Acest lucru a fost verificat științific printr-un studiu care a constatat o bună eliminare a chimicalelor cu o soluție de apă sărată de 10%. Metoda ajută la extragerea viermilor mici care se pot ascunde în interiorul cireșelor.

Vin roșu – poate pare neobișnuit, dar un alt truc pentru a scăpa de chimicalele din cireșe este folosirea vinului roșu. Pune fructele la înmuiat într-un bol cu un pahar de vin roșu și două pahare de apă și lasă cireșele acolo pentru 10 minute. Clătește fructele bine cu apă rece și sunt gata de consum.

Apă și bicarbonat de sodiu – o soluție foarte bună, ieftină și rapidă dacă vrei să eviți oțetul este să folosești bicarbonat de sodiu. Trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat cu un litru de apă. Lasă cireșele la înmuiat pentru 15 minute și apoi clătește-le bine. Este sugerat să le ștergi ulterior bine cu un prosop curat înainte să le consumi.