Cum se spală de fapt cireșele. Din apă nu trebuie să lipsească acest ingredient banal

Cum se spală de fapt cireșele. Din apă nu trebuie să lipsească acest ingredient banal
Cum se curata corect ciresele

Suntem la jumătatea lunii mai, iar românii dau iama în piețele și marile centre comerciale din România, pentru a cumpăra cele mai zemoase și dulci cireșe. Iată un truc genial care te ajută să le cureți corespunzător, folosindu-te de un ingredient minune al bucătăriei.

Ingredientul secret din bucătărie care curăță cireșele

Dacă vrei să te bucuri de cireșe bune și proaspete pentru mai mult timp, cel mai indicat ar fi să le speli corect, fără să te temi de faptul că acestea ar putea fi stropite cu pesticide.

Gospodinele din România au găsit un truc genial care te ajută să cureți cireșele. Tot ce trebuie să faci este să spălați fructele cu bicarbonat de sodiu.

Pentru început, este important să te speli foarte bine pe mâini și apoi să te ștergi cu grijă. Nu uita să dezinfectezi bine de tot chiuveta cu spirt, dacă intenționezi să cureți acolo cireșele.

La fel de bine este important să speli și vasul pe care îl vei folosi pentru spălare și pe cel în care vei așeza ulterior cireșele curate.

Pentur a curăța cireșele folosind bicarbonat de sodiu, trebuie să umpli două treimi din chiuvetă cu apă rece. Apoi, adaugi 3-4 litri de bicarbonat de sodiu. Amesteci bine apa cu bicarbonatul de sodiu, în așa fel încât praful minune să se dizolve în întregime.

Mai departe, pune cireșele în chiuvetă și lasă-le în apa cu bicarbonat preț de 15 minute. Se mai pot amesteca cireșele în apă, ca să te asiguri că fructele se curăță uniform. Lasă fructele la uscat și apoi le poți consuma în voie.

Sfaturi pentru a spăla cireșele

Nu folosi apă caldă

Este recomandat să speli cireșele și orice alte fructe în apă rece, nu apă caldă. Explicația este destul de simplă. Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miez.

Nu spăla cireșele cu săpun

De asemenea, nu este indicat să speli cireșele cu săpun. Indiferent că folosiți un săpun natural, reziduurile vor rămâne pe coaja fructelor și îți pot provoca stări de rău, atunci când le veți mânca.

Cireșele trebuie spălate cu apă și bicarbonat de sodiu, pentru a te asigura de faptul că sunt curățate cum trebuie. Dacă nu ai bicarbonat la îndemână, poți folosi oțet.