Cum scapi de umezeala și gheața din interiorul frigiderului tău. Greșeala care duce la apariția lor

de: Ana Chivu
17 02. 2022

Care este motivul pentru care apare umezeala în congelator? Ce greșeală uriașă faci atunci când te folosești de lada ta frigorifică și cum poți să îndrepți lucrurile? Dacă vei continua așa, gheața din interiorul frigiderului va afecta mecanismul întregului aparat. Poți să eviți asta doar cu un mic obicei pe care trebuie ca toți membri familiei să îl aibă în vizor. Iată recomandările specialiștilor pentru acest scenariu!

Truc pentru frigider: cum să scapi de umezeală și gheață?

Mulți oameni au sesizat peretele din spate acoperit de umezeală în congelatorul lor. Acesta este condensul care se formează în mod normal și este în general inofensiv dacă este ținut în frâu. Trebuie să cureți foarte bine întreg aparatul de răcire și să dezgheți periodic lada frigorifică.

De asemenea, nu este recomandat să depozitezi prea multe produse pentru că nu vor avea spațiu suficient de răcire, iar în modul acesta unele vor fi protejate de gradele scăzute, iar altele nu. De ce se întâmplă ca peretele din spate să fie afectat?

Pentru că aerul rece reține mai puțină umiditate decât cel cald, iar cu cât aerul este mai rece, cu atât există mai multă umezeală care să se depună sub formă de gheață. De asemenea, interiorul aparatului tinde să fie mai rece spre spate, motiv pentru care acolo se formează întâi umezeala. Dacă nu ești atent la astfel de detalii, riști să-ți schimbi aparatul care va fi defectat în scurt timp.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi?

Pentru a evita apariția condensului, trebuie să ai în vedere următoarele:

– ține ușile închise cât mai mult posibil pentru că atunci când sunt deschise intră aer cald și umed în frigider. Acest lucru poate crește condensul și aparatul va funcționa mai greu;
– asigură-te că este așezat orizonat și că ușile lui rămân închise;
– lasă preparatele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în frigider

– păstrează alimentele bogate în apă, cum ar fi legumele și fructele, în recipientul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat;
– verifică dacă termostatul este setat corect;
– reglează temperatura interioară în funcție de cea din exterior. Dacă în cameră este cald, poate fi necesar să reduci temperatura frigiderului pentru a-l menține suficient de rece ca să păstreze alimentele.

Este posibil să îl cureți mai des pentru a te asigura de buna funcționare. Dacă situația persistă și după sacrficiile făcute, atunci este cazul să ceri ajutorul unui specialist.