Cum scapi de țânțari cu bicarbonat de sodiu. Trucul care te scapă de probleme

de: Alexandra Chivu
01 08. 2020

Odată cu venirea verii se deschide sezonul ţânţarilor, acea perioadă din an când oamenii devin o importantă sursă de hrană pentru aceste insecte. Tot în această perioadă, de interes devin soluțiile din comerț împotriva micilor ”vampiri”. Pentru cei care nu au încredere în produsele de pe piață, există diferite trucuri și cu bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, aliatul verii în lupta cu țânțarii. Soluția care te scapă de ciupituri

Ingrediente

  • O linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Un pahar de apă
  • O bucată de bumbac

Pași

Se toarnă bicarbonatul de sodiu în paharul de apă. Amestecă până când se dizolvă bicarbonatul, apoi curățați mușcătura de țânțar cu săpun și apă. Astfel, vei preveni infectarea acesteia. Înmoaie bumbacul în apă cu bicarbonat de sodiu și aplică pe mușcătura de țânțar. Lasă să acționeze preț de aproximativ 10 minute. Nu este necesar să clătești cu apă.

Curiozități

Țânțarii preferă oamenii cu sânge ”dulce”?

Chiar dacă este adevărat că țânțarii preferă anumiți oameni ca surse de hrană, acest lucru nu are nicio legătură cu nivelul de zahăr din sânge ori mirosul. „În funcție de specie, țânțarii sunt atrași de lucruri diferite”, explică specialiștii, însă toți au în comun faptul că iubesc acidul lactic, dioxidul de carbon și anumite tulpini de bacterii pe care unii oameni le au în concentrații mai mari decât alții.

Usturoiul îi alungă?

Nu a fost realizat niciun studiu, până acum, care să confirme că administrarea pastilelor cu usturoi sau consumul acestui aliment ar putea ține insectele departe de om.

Sunt insectele care omoară cei mai mulţi oameni?

„La nivel mondial, există peste 3.000 de specii de ţânţari, însă doar câteva sute sunt importante din punct de vedere medical”, explică entomologul Janet McAllister. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, anual mor 1 milion de oameni din cauza țânțarilor. Estimările arată că anual apar între 300 și 500 de milioane de cazuri de malarie și că la fiecare 30 de secunde un copil moare ca urmare a contractării acestei bolii.