Cum scapi de problema părului gras, fără să-l speli. Secretul pe care-l știu puține femei

Cum scapi de problema părului gras, fără să-l speli. Secretul pe care-l știu puține femei
Îngrijirea părului gras: cum scapi de această problemă

Hipersecreția de sebum poate fi o predispunere genetică sau cauza unor perturbări de ordin hormonal. Care sunt cauzele, care este tratamentul, cum trebuie să acționăm în acest caz? – acestea sunt cele mai frecvente întrebări atunci când vine vorba de cel numit generic ”păr gras”. Deși recomandată este programarea unei consultații la un medic specialist, există și alte metode prin care poți scăpa pentru scurt timp de acest inconvenient.

Scapă de problema părului gras fără să-l speli! Trucurile nu vor da greș

Fiecare fir de păr este însoțit de o glandă sebacee care secretă un conținut de grăsimi. Cantitatea de sebum poate varia în funcție de schimbarea anotimpului, climei sau atunci când trecem printr-un stres puternic.

„Hipersecreția de sebum poate să fie o predispoziție genetică pentru această modificare sau unele perturbări de ordin hormonal. Factorul gastric influențează de asemenea. Cel mai des, aceste modificări debutează în perioada de pubertate, la adolescență”, a explicat Irina Batâr, triholog.

Dacă simți că problema stă în mâinile tale și nu într-ale unui medic, ai la îndemâna și opțiunea trucurilor, folosite cu mult înainte ca piața să abunde de produse specifice acestei afecțiuni.

  • Pudra de talc –  cu mult înaintea șamponului uscat a fost pulberea pentru bebeluși. Stropește puțin de-a lungul liniilor parțiale și freacă bine scalpul, fără să-l abuzezi.
  • Amidon de porumb și pudră de cacao – amidonul de porumb va funcționa la fel de bine. Dacă aveți părul închis la culoare, amestecați-l cu puțină pudră de cacao, puneți-l la rădăcină, apoi mașați.
  • Perie pentru volum – utilizați o perie rotativă ori unele role pe zonele cheie, cum ar fi în jurul frunții, și uscați cu feonul.

Cum îngrijești un scalp seboreic? 

În cazul în care problemele sunt de ordin hormonal, trebuie urmat un tratament medicamentos pe bază de vitamina A. „Toate produsele pe care le folosim pentru a rezolva această problemă ne scad un pic din excesul acesta de sebum – produsele pe bază de mentol, de asemenea, usucă. Persoanele aflate în această situație ar trebui, totodată, să evite balsamurile. Pot fi folosite, dar pe lungimea părului, niciodată pe scalp, pentru că ele dacă au o textură onctuoasă, asta ar predispune mai repede să se îngrașe părul”, a mai spus specialistul.

Unul dintre miturile întâlnite des este că părul gras trebuie spălat cât mai rar. Fals, spun specialiștii. „La persoanele care au această secreție de sebum, ei au senzația asta de mâncprime la nivelul scalpului și ei dacă nu ar avea o igienă strașnică zi de zi, ar putea agrava aceste probleme”, completează medicul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI