Cum scapi de petele de haine cu ajutorul unei legume. Trucul e absolut genial

Cum scapi de petele de haine cu ajutorul unei legume. Trucul e absolut genial
Cum să scapi de petele de pe haine? Poți face asta cu o legumă

Se întâmplă în majoritatea cazurilor ca petele de pe haine să ne dea bătăi de cap. Ele apar parcă de nicăieri, dintr-o mică neatenție sau din cauza unui deodorant pe care îl încercăm pentru prima oară. Țesăturile multora dintre piesele vestimentare de azi sunt extrem de delicate și ajung rapid să fie haine de casă pentru că se strică din nimicuri. Nu trebuie să mai renunți la obiectele preferate pentru că le poți repara cu o ajutorul unei legume.

Cum scapi de pete simplu și rapid: ai nevoie de o legumă

Multe din piesele vestimentare din ziua de azi sunt delicate, iar din neatenție poți să îți strici haina favorită. Poți să scapi rapid de multe din petele care îți dau bătăi de cap indiferent dacă este vorba despre un sos de roșii care a ajuns din greșeală pe cămașa ta sau de culoarea gălbuie din cauza deodorantului nou de pe piață cu care ești în teste.

Majoritatea gospodinelor apelează la clor atunci când vine vorba de haine albe sau la alte soluții chimice care promit să îndepărteze murdăria nedorită. O variantă și mai simplă este să te folosești de o legumă pe care sigur o ai și tu pe lista de cumpărături.

Nu vei afecta deloc țesăturile, iar petele nu vor mai exista. Mai exact, este vorba despre cartof! Alimentul îndrăgit peste tot în lume și care este la baza multor preparate fantastice. El este bogat în amidon și absoarbe petele dificile, în special dacă acestea au fost făcute de clorofilă, de la iarbă.

Ce trebuie să faci?

Scapă de cheltuielile nedorite și de produse toxice pe care ți-e frică să le lași în casă, fiind mereu la îndemâna copiilor. Ele deteriorează hainele și nu te ajută deloc. Un simplu cartof este tot ce ai nevoie pentru a îndepărta petele.

Freacă bine suprafața afectată cu o bucată de cartof deja curățată și lasă leguma deasupra petei preț de câteva minute. Dacă e vorba de mai multe pete, folosește-te de mai multe felii din leguma minunată. Spală hainele așa cum ai face-o în mod normal și vei observa după ce se usucă faptul că arată la fel ca în raftul magazinelor atunci când le-ai cumpărat.

Mulți dintre oamenii din ziua de azi preferă să scape de activitatea aceasta foarte imporantă și să-și ducă rufele la curățătorie. Cu toate astea, cel mai sigur și mai econom mod este să o faci singur acasă. Specialiștii recomandă detergentul sub formă de pernuțe pentru spălatul hainelor.