Cum scapi de mirosul de țigară cu bicarbonat de sodiu. Trucul secret pe care îl știu puțini oameni

Cum scapi de mirosul de țigară cu bicarbonat de sodiu. Trucul secret pe care îl știu puțini oameni
Cum scapi de mirosul de țigară cu bicarbonat de sodiu. Trucul secret pe care îl știu puțini oameni

Bicarbonatul de sodiu, acest praf magic te ajută în diverse situații, având efecte miraculoase de care habar nu ai. Petele galbene de transpirație ies de pe haine ca prin minune, dar este o mană cerească și pentru fumători.

Cum scapi de mirosul de țigară cu bicarbonat de sodiu

Dacă faceți parte din categoria fumătorilor, ei bine, trebuie să știți că bicarbonatul de sodiu vine și în sprijinul vostru. Neplăcutul miros de tutun poate fi îndepărtat ca prin minune. Mirusul de țigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun doar câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă. Astfel, mirosul de țigări dispare pe loc.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Alte utilizări ale bicarbonatului de sodiu, această substanță ușor de procurat și ieftină sunt:

Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa florilor din vază ajută la menținerea prospețimii acestora pe termen lung. Un recipient mic cu bicarbonat de sodiu pus în frigider ajută la absorbția mirosurilor neplăcute de mâncare. De asemenea, un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceașcă de oțet și o ceașcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Apoi, se pune amestecul pe foc, iar pensulele se fierb.
De asemenea, insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei. În plus, vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi chiar capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu și se lasă să acţioneze o oră, iar apoi se clăteşte.

Bicarbonat de sodiu în șampon

Excesul de sebum este una dintre cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă femeile. De altfel, efectele negative se resimt nu doar la nivelul firului de păr, ci și la nivelul scalpului și tenului. Deși pe piață există numeroase produse create pentru a trata această problemă, multe nu sunt eficiente, iar acelea care dau rezultate sunt, evident, destul de costisitoare. Dar totuși, de ce să nu apelăm și la o variantă simplă și care nu va afecta bugetul. Unde mai pui că bicarbonatul de sodiu are numeroase efecte benefice și este folosit cu succes în cosmetică și la tratamentele de înfrumusețare. El este folosit de persoanele care au probleme cu acneea, dar poate da rezultate excelente și în lupta cu excesul de sebum. Nu trebuie decât să adaugi o cantitate mică în șamponul cu care te speli în mod normal pe păr. El este recomandat și persoanelor care își țin părul în dread-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI