07 mart. 2022 | 16:26

Cum scapă cu viață soldații ruși prinși în Ucraina. Metoda pe care au mai folosit-o în alte războaie

News
Cum scapă cu viață soldații ruși prinși în Ucraina. Metoda pe care au mai folosit-o în alte războaie
Cum scapa cu viata soldatii rusi prinsi in Ucraina. Metoda pe care au mai folosit-o in alte razboaie

În ultimul secol, în războaiele la care au participat, soldații ruși capturați pe teritoriu străin foloseau anumite metode de manipulare pentru a scăpa cu viață din mâinile inamicilor. Istoricul Mădălin Honor explică la ce tertipuri apelau militarii armatei ruse pentru a îi îndupleca pe adversari să le cruțe viața. Aceeași metodă o folosesc și în conflictul militar din Ucraina.

Metoda prin care soldații ruși capturați reușesc să scape cu viață

În conflagrațiile ultimului secol, în invaziile pe teritorii străine, armata rusă a aplicat o tactică de disimulare prezentă și în conflictul de astăzi, din Ucraina, în cazul în care soldații ruși erau capturați de către trupele inamice. Mădălin Honor amintește că la invadarea Budapestei în 1956 și a capitalei Cehiei, Praga, în 1968 rușii declarau la interogatorii că nu cunoșteau cu adevărat scopul misiunii lor.

In 1956 soldații ruși capturați de luptătorii maghiari spuneau că ei nu știu ce caută la Budapesta. Că lor li se spusese că în Ungaria este o contrarevoluție și că ei trebuie să apere populația civilă.

In 1968 soldații ruși interpelați și apostrofați pe stradă de către praghezi spuneau că ei nu știu ce caută la Praga. Că li se spusese ca fac exerciții militare.”, a scris Mădălin Honor pe pagina sa Facebook.

„Sunt mulți oameni care chiar cred că soldații ruși sunt niște sărmane victime ale propagandei lui Putin”

Istoricul spune că aceeași „metodă veche” o aplică și în războuiul din Ucraina. De aceea, consideră că imaginile apărute în mediul online cu „sărăcuții” soldați ruși capturați care se disculpă spunând că nu știu ce fac, nu ar trebui luate în considerare.

In 2022 imaginile postate și difuzate pe rețelele de socializare ne arată soldați ruși care spun că ei nu știu ce caută în Ucraina. Că li s-a spus că e o operațiune militara specială.

Vad că există mulți oameni care chiar cred (sunt și îndemnați să creadă în mod subtil) că soldații ruși sunt niste sărmane victime ale propagandei lui Putin. Că ei sărăcuții umbla prin Ucraina cu tancul, ucigând în dreapta și dărâmând în stânga pentru că nu știu ce fac. I-a pus Putin, ei nu au discernământ.

Nu intru în detalii căci e prea veche aceasta metoda de a te disculpa spunând că tu nu știi ce faci, că nu ești de aici, că ți-ai făcut tema in alt caiet. Au folosit-o sute de mii în zeci de alte războaie, masacre, acte de genocid.

Uite că eu unul nu cred. Eu nu cred că soldații ruși nu știu sărăcuții ce fac. Eu cred că știu ce fac”, incheie Honor.

În cea de a 12-a zi de război ruso-ucrainean, armata rusă este pregătită să dea asaltul final asupra capitalei Kiev. Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției Reuters că Rusia este pregătită să înceteze acțiunea militară în Ucraina, „într-o clipă”, dacă țara vecină îndeplinește mai multe condiții: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Citește și: „Un psiholog român i-a făcut profilul lui Vladimir Putin. Ce a spus despre starea liderului de la Kremlin (exclusiv)”

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro