Cum salvezi hainele albe distruse la mașina de spălat. Trucul care nu dă greș

Cum salvezi hainele albe distruse la mașina de spălat. Trucul care nu dă greș
Cum salvezi hainele albe distruse la masina de spalat

Probabil cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem, înainte să punem rufele la mașina de spălat, este să separăm cele albe de cele colorate și negre. Astfel, ne asigurăm că articolele noastre vestimentare nu se vor păta. În cazul în care uiți să faci acest lucru, iată câteva trucuri geniale care te ajută să salvezi țesăturile.

Cum redai albul hainelor stricate la mașina de spălat

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei să porți rochia preferată albă sau tricoul norocos alb la o plimbare prin parc și te-ai trezit, brusc, că articolele tale vestimentare s-au pătat în mașina de spălat?

Deși primul instinct ar fi să arunci hainele respective, internauții te sfătuiesc să încerci, mai întâi, câteva trucuri briliante. De exemplu, dacă un articol vestimentar își pierde din albul imaculat, poți încerca să-l speli cu detergent de vase. O altă metodă ideală ar fi să spălați hainele albe cu săpun de casă.

Dacă petele închise la culoare nu s-au uscat, poți folosi detergentul de vase. Tot ce trebuie să faci este să adaugi detergent de vase în apă fierbinte, după care vei înmuia hainele sau rufele în această soluție preț de câteva ore. Dacă nu funcționează, atunci poți apela la înălbitor de rufe.

Atunci când vrei să redai albul hainelor tale, rufele pătate pot fi curățate în mașina de spălat folosind pudră de înălbitor, pe care o adaugi în compartimentul de prespălare.

Citește și Soluția eficientă care îți curăță petele de grăsime de pe haine. Aceste ingrediente banale sunt la îndemâna oricui

Trucul genial care scoate petele de pe hainele albe

Este foarte important să citești și să respecți întocmai instrucțiunile de pe eticheta hainelor, ca să te asiguri că pantalonii sau fustele tale preferate nu se strică. Dacă articolele vestimentare albe nu pot fi spălate automat, atunci le poți înmuia în înălbitor, pentru 5-6 ore, înainte de a le spăla manual.

Hainele colorate, după o astfel de spălare, își pot pierde culoarea. Pentru acestea, se recomandă utilizarea produselor speciale pentru țesături colorate. Dacă vrei să încerci curățarea hainelor prin fierbere, trebuie să urmărești următorii pași.

Ai nevoie de 4 litri de apă, 2 lingurițe de amoniac sau 2-3 linguri de peroxid de hidrogen. Torni apă într-o găleată de metal sau într-o cratiță mare, peste care adaugi amoniacul sau peroxidul.

Amesteci bine totul și pui hainele vopsite în soluție. Pune vasul pe aragaz și lasă-l să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră. Articolele tale vestimentare preferate vor fi ca și noi, după acest mic experiment.