Cum să usuci florile ca să reziste toată toamna. Secretul care face diferența

Cum să usuci florile ca să reziste toată toamna. Secretul care face diferența
Cum să usuci florile ca să reziste toată toamna. Cum ajuți planta din casa ta să își urmeze ciclul natural de vestejire.

Este foarte ușor să îngrijești florile în perioada de vară. Temperaturile ridicate și lumina naturală favorizează creșterea frumoasă a acestora. Odată cu intrarea în sezonul rece, ne confruntăm cu tot felul de povocări din acest punct de vedere. Ce trebuie să facem ca plantele să arate atractiv și în lunile friguroase? Află în rândurile de mai jos cum să usuci florile toamna.

Cum să usuci florile ca să reziste toamna

Imediat ce toamna își intră în drepturi, plantele încep să se usuce. De cele mai multe ori, vei observa că florile și frunzele trec prin diferite stadii de vestejire. Bineînțeles, există o diferență între o plantă uscată din cauza neatenției sau a neîngrijirii și una care vestejește în mod natural.

La sfârșitul sezonului de vară, cele mai multe flori încep deja să se ofilească. Profită de acest proces prin care trec plantele pentru a scoate tot ce e mai bun din ele. Te-ai întrebat vreodată ce trebuie să le asiguri în momentul în care intră în ciclul natural de ofilire? Află cum trebuie să îngrijești florile în această perioadă a anului, de fapt.

Mai întâi de toate, analizează cu atenție plantele. Taie florile și frunzele, însă nu oricare dintre ele. Cel mai bine este să alegi de la bun început câteva flori care crezi că ar putea să înflorească frumos sezonul viitor. Lasă-le pe acestea să se ofilească în mod natural. Pe restul, taie-le cu ajutorul unui obiect ascuțit.

Grădinarii cu experiență taie și tulpinile plantelor sub formă de unghi, asigurând o distanță de 12-18 cm față de rădăcini. După ce ai curățat florile de frunze și flori, scufundă-le imediat în apă. În acest fel, vor dispune de suficientă hidratare pentru a nu întrerupe procesul de dezvoltare.

Ce trebuie să faci pentru a asigura un ciclu natural de uscare

Ulterior, este indicat să scoți florile din pământul în care au fost plantate și să le depozitezi într-o vază sau într-un vas încăpător cu apă. Nu exagera, însă, cu cantitatea de apă pe care o introduci în acesta. Umple vasul cu doar câțiva centimetri de apă curată, pentru ca florile să nu se sufoce și să moară.

Alege un loc de depozitare pentru flori, peste toamnă, care să fie ferit de lumina directă a soarelui. O sursă directă de lumină va fi prea aspră pentru florile care se usucă în mod natural. Toamna, plantele trebuie lăsate să urmeze ciclul naturii.

Citește și: Plantele care nu au nevoie de îngrijire. Rezistă perioade lungi în curtea ta fără să faci vreun efort

În timp, apa din vasul în care este pusă floarea se va evapora și o va ajuta să se usuce în ritm încet. Culorile plantei vor căpăta nuanțe stinse. Poți să adaugi apă în vas, dacă dorești, însă fără să exagerezi. Va fi nevoie de câteva săptămâni până planta își va finaliza procesul de uscare naturală.