Majoritatea oamenilor consumă lapte. Multe gospodine îl pun în prăjituri sau în sosuri pentru lasagna, iar cei mai mulți copii îl adaugă la porția de cereale de la micul dejun. Indiferent de cum ai alege să îl bei, acesta trebuie depozitat foarte bine în frigider. Ce greșeală fac cei mai mulți oameni? Din păcate, în felul acesta se strică mai repede decât în mod normal. Cum trebuie să îl păstrezi în mod corect?
Laptele se poate altera mult mai repede dacă nu este depozitat în mod corespunzător. Majoritatea românilor consumă lapte cu mămăligă, în diverse prăjituri sau cu cereale de ciocolată ori porumb la micul dejun. Acest produs se regăsește în frigiderele multora, mai cu seamă în casele unde sunt și copii.
Din păcate, dacă este depozitat în condiții neconforme poate fi extrem de periculos. Mulți dintre oameni comit o greșeală uriașă când vine vorba despre acesta. Laptele se numără printre cele mai perisabile produse achiziționate de la supermarket.
El trebuie să fie păstrat la temperaturi ridicate pentru că se strică extrem de repede, iar consumul lui poate duce la toxiinfecții alimentare. Atunci când îl cumperi, este recomandat să îl păstrezi în frigider în ambalajul original. Acesta îl protejează de bacterii, indiferent dacă vorbim despre ambalaje din sticlă sau cutie de carton.
O greșeală uriașă făcută de majoritatea oamenilor este mutarea lui îl alt recipient. De asemenea, este important și locul în care se află. Mai exact, el trebuie să se regăsească pe unul dintre rafturi la o temperatură constantă de 3-4 grade Celsius. Unii îl pun pe ușa frigiderului, loc unde temperatura este puțin mai ridicată și nu este deloc constantă pentru că aparatul electrocasnic se deschide de cele mai multe ori în special pe timpul zilei.
Laptele este un produs alimentar care trebuie să rămână în doze mici în alimentația tuturor adulților. Important este ca toată lumea să se asigure de sursa de proveniență a sa și de condițiile în care se face procesarea lui. Specialiștii susțin însă că renunțarea la lapte în cazul unui adult aduce o serie de beneficii.
Mai exact, tenul va fi unul mai luminos. Studiile arată că laptele ar putea sta la baza accentuării apariției acneei. Explicația este că echilibrul hormonilor cum ar fi estrogenul și testosteronul este rapid perturbat de prezența hormonilor din laptele de vacă.