Marii chefi bucătari internaționali se folosesc de cele mai bune bune trucuri, pentru ca preparatele lor culinare să fie mereu impecabile, de la gust, la aspect și la miros și prezentarea generală. Unul dintre secretele specialiștilor este prepararea unui aparent banal piure de cartofi. Ce ingredient secret trebuie adăugat, pentru ca textura lui să fie cremoasă.
Atunci când pregătești piure de cartofi și vrei ca preparatul să aibă un gust divin, specialiștii în arta culinară îți dezvăluie un truc genial care nu dă greș niciodată. Cu toții știm că cel mai delicios piure de cartofi se amestecă, la final, cu lapte.
Trucul folosit de experți, pentru ca preparatul să fie delicios, este să nu dilueze piureul de cartofi cu lapte rece, deoarece mâncarea va căpăta o culoare gri. Tot ce trebuie să faci, pentru a obține un piure perfect, este să fierbi laptele, înainte de a-l amesteca în piure.
De asemenea, este important să alegi cartofii potriviți pentru preparat, iar specialiștii în gastronomie te sfătuiesc să alegi cartofi albi, nu roșii, ca bază pentru cel mai bun piure. Motivul este destul de simplu, explică chefii.
Vorbim despre un amănunt pe care doar cei mai experimentați dintre bucătari îl cunosc, anume acela că renumiții cartofi albi sunt onctuoși și au un nivel moderat de amidon, iar dacă vei pregăti piure din cartofi roșii, preparatul va ieși înecăcios.
Un alt truc genial constă în fierberea potrivită a cartofilor pentru piure. Deși în majoritatea rețetelor tradiționale, gospodinele îți recomandă să fierbi cartofii în apă cu sare, sfatul experților este să utilizezi altă metodă.
Mai exact, este indicat să fierbi cartofii în smântână sau lapte cu unt, dacă vrei ca legumele să fie pufoase. Prin acest truc, te asiguri de faptul că tuberculii vor absorbi grăsimea, iar piureul va deveni mai cremos.
Dacă obișnuiești să prepari piureul zdrobind cartofii fierți cu mixerul, ei bine, bucătarii cu experiență în domeniu îți recomandă să renunți la acest obicei.
În cazul în care bucățile de cartofi se vor înăbuși la viteză maximă, cartofii vor elibera prea mult amidon. Ca rezultat, preparatul va căpăta o textură elastică, deloc pufoasă. Prin urmare, se recomandă zdrobirea cartofilor pentru piure cu ajutorul unei prese practice.