Cum să-ți faci singur mască de protectie. Metoda unuia dintre cei mai importanți oameni de pe planetă

Unul dintre cei mai importanţi oameni ai planetei a arătăt tuturor cum poate să îşi facă mască de protecţie din ce găsesc prin casă. O bucată de material,  un batic, un fular.

Cum să-ți faci singur mască de protectie

Jerome Michael Adams, anestezist american și vice-amiral în Corpul SUA pentru Serviciile de Sănătate Publică şi care în prezent ocupă funcția de chirurg general al Statelor Unite, a postat pe Facebook un filmuleţ în care arată lumii cum se poate face o mască de protecţie cu ajutorul unei eşarfe.

Celebrul militar face o mască care ar putea salva viaţa unei persoane împăturind eşarfa de doar 6 ori. La capetele măştii de ocazie generalul agaţă două elastice de cauciuc şi gata masca făcută în casă.

Metoda unuia dintre cei mai importanți oameni de pe planetă

Generalul Jerome Michael Adams mai spune că pentru confecţia unei măşti la domiciliu mai poate fi folosită o bandană, un tricou, cam orice material textil. „Este atât de simplu„, spune Jerome Michael Adams, în videoclipul de pe reţeaua de socializare.

U.S. Surgeon General Jerome Adams Demonstrates How to Make a Cloth Face Covering

While the White House 30 Day Stay At Home guidance remains our most powerful weapon against COVID-19, CDC’s recommendation to wear a cloth face covering may help protect the most vulnerable. Watch U.S. Surgeon General Jerome Adams make a face covering in a few easy steps.

Publicată de CDC pe Vineri, 3 aprilie 2020

Jerome Michael Adams, înainte de a deveni chirurg general, el a ocupat funcția de comisar de sănătate în statul american Indiana, între anii 2014-2017.

Purtarea măștii este una dintre măsurile de prevenire și limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus.

Cu toate acestea, doar utilizarea unei măști nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecție și ar trebui adoptate și alte măsuri la fel de relevante.

Folosirea măștii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor și cu alte măsuri de prevenire și control a transmiterii noului coronavirus de la om la om.

Purtarea măștii, atunci când nu este indicată, poate provoca costuri inutile, încărcarea achizițiilor și poate crea un fals sentiment de securitate care poate duce la neglijarea altor măsuri esențiale, cum ar fi practicile de igienă a mâinilor. Mai mult decât atât, utilizarea incorectă a unei măști poate afecta eficacitatea acesteia în reducerea riscului de transmitere„, scrie cnscbt.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI