Cum să îți faci acasă o mască de protecție. Tutorialul care îți arată asta pas cu pas

Cum să-ți faci singur o mască de protecție?

Măștile de protecție inexistente de câteva zile bune din farmacie sunt o reală problemă. Iată un tutorial pas cu pas care-ți arată cum să-ți confecționezi singur una! Este mai simplu decât de aștepți!

Cum să-ți faci o mască de protecție?

Măștile de protecție, dezinfectantele de orice fel și o parte bună din alimente au zburat rapid de pe raftul farmaciilor și magazinelor. Deși masca este recomandată doar pentru cei care au deja virusul, sunt oameni care se simt mai comod și mai în siguranță atunci când o poartă, cu toate că nu sunt bolnavi. Perioada aceasta este una de foc, în care trebuie să fim mai precauți decât niciodată. Pentru că nu mai sunt măști de protecție, poți să-ți faci una singur acasă. 

Ai nevoie de un șervețel umed, împăturit în două, pe care îl îndoi și îl tai în așa fel încât să-l poți prinde în jurul urechilor. Este foarte simplu și eficient, iar pentru a nu fi atât de subțire poți suprapune încă unul. Trebuie să tai șervețelul în două, îl despăturești, iar în găurile egale create intră la fix urechile, astupând gura.

Indicații

-Înainte de a pune o mască, spălați-vă pe mâini cu săpun și apă sau folosiți gel antibacterian pe bază de alcool.
-Acoperiți-vă gura și nasul cu masca și asigurați-vă că nu există decalaje între față și mască.
-Evitați să atingeți masca pe timpul folosirii. Dacă faceți acest lucru, spălați-vă mâinile înainte cu apă și săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool.
-Înlocuiți masca cu una nouă dacă aceasta se umezește și nu reutilizați măștile de unică folosință.
-Pentru a scoate masca, nu atingeți partea din față a măștii, o puteți da jos din spate. Aruncați imediat masca la coșul de gunoi și spălați-vă pe mâini cu apă și săpun sau cu gel antibacterian pe bază de alcool
Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI