09 oct. 2024 | 13:13

Cum să-ți decorezi casa de toamnă în luna octombrie. Ce să pui deasupra ușii ca să ai parte de noroc

Utile
Cum să-ți decorezi casa de toamnă în luna octombrie. Ce să pui deasupra ușii ca să ai parte de noroc
Cum să-ți decorezi casa de toamnă în luna octombrie. Ce să pui deasupra ușii ca să ai parte de noroc

Octombrie este luna în care toamna își face simțită prezența din plin, iar casa ta poate deveni un loc cald și primitor dacă o decorezi în ton cu acest anotimp plin de culoare. Frunzele în nuanțe de arămiu, roșu și galben, mirosul de dovleac și scorțișoară, toate aceste elemente pot transforma casa ta într-un adevărat refugiu de toamnă. Iată cum să transformi locul în care stai într-unul plin de viață și de energie bună!

Idei de decorațiuni pentru toamnă

Prima impresie contează, iar ușa de la intrare este locul perfect pentru a începe decorarea casei tale de toamnă. Ghirlandele din frunze uscate, conuri de brad și crenguțe sunt elemente tradiționale care pot adăuga un farmec aparte.

Dar, dacă îți dorești să atragi norocul, există o tradiție veche care spune că trebuie să pui o potcoavă deasupra ușii. Potcoava este considerată un simbol al protecției și prosperității încă din antichitate, când oamenii credeau că aceasta alungă spiritele rele. Pentru a fi eficientă, se spune că potcoava trebuie să fie orientată cu capetele în sus, formând un fel de „U”, pentru a „colecta” norocul. În plus, poți alege potcoave din diverse materiale – metalice pentru un aspect rustic sau ceramice, pictate manual, pentru o notă mai artistică.

Odată ce ai aranjat intrarea, este timpul să aduci atmosfera de toamnă și în interiorul casei. În această lună, elementele naturale sunt esențiale pentru a obține acel sentiment de confort. Frunzele uscate, dovlecii decorativi, merele roșii sau chiar coșurile cu nuci și castane pot fi așezate strategic pe masă, în colțurile camerei sau pe rafturi.

Texturile joacă un rol important în decorul de toamnă. Materialele moi și călduroase, cum ar fi lâna, catifeaua sau păturile tricotate pot aduce un plus de confort. Alege perne decorative în nuanțe de galben muștar, portocaliu sau burgundiu și completează atmosfera cu lumânări parfumate cu arome de măr copt, vanilie sau scorțișoară. Nu doar că vor arăta bine, dar aceste arome vor oferi un miros plăcut întregii case.

Luminile și aranjamentele florale

În serile mai răcoroase de octombrie, iluminatul cald este esențial. Lămpile cu abajururi din in sau lumânările parfumate sunt perfecte pentru a crea o atmosferă liniștită. De asemenea, poți folosi ghirlande de lumini mici, așezate pe rafturi sau pe pervazul ferestrelor, pentru un efect subtil, dar primitor.

Un alt element decorativ pe care nu ar trebui să îl neglijezi sunt aranjamentele florale. Toamna aduce cu sine o abundență de flori specifice sezonului, cum ar fi crizantemele, daliile sau florile de câmp uscate. Așezate în vaze rustice sau în coșuri de răchită, aceste flori adaugă un plus de culoare și textură.

Pentru a atrage norocul în această perioadă, nu trebuie să te limitezi doar la potcoavă. Alte obiecte asociate cu norocul în cultura populară pot fi integrate în decor. De exemplu, coronițele din spice de grâu sunt considerate un simbol al belșugului și al prosperității. Poți așeza o astfel de coroniță pe ușă sau pe masă, ca decor central.

 

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Ion Țiriac și-a donat toți banii. Unde a ajuns averea de 2.1 miliarde de dolari a magnatului
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Nunțile vor fi interzise după ora 1! Se dă interzis: Să fie ora la care se închide orice eveniment
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
A SCĂPAT VIU după un ACCIDENT ȘOCANT! A PLONJAT cu mașina în pasaj
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro