Ești o fană a usturoiului? Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi cum trebuie să gătești cățeii de usturoi pentru a oferi preparatului aroma dorită. Intensitatea sa poate atinge niveluri diferite, de la aromă slabă la aromă medie și aromă intensă. Cum trebuie să procedezi.
Usturoiul este unul dintre cele mai importante ingrediente folosite de gospodinele din țara noastră pentru aromatizarea mâncărurilor. Savoarea și aroma intensă și unică îl fac deosebit, aproape indispensabil în multe preparate din lume: asiatice, europene, africane, latino-americane și altele.
Majoritatea usturoiului vândut la nivel internațional provine din China. În România, el poate fi cultivat chiar în grădină. Nu este deloc greu să îl îngrijești și să te bucuri de rodul său. Usturoiul poate fi consumat atât în forma lui crudă, cât și în forma lui gătită (încorporat în diverse preparate).
Citește și: Unde trebuie ţinute cununile de usturoi iarna. Doar aşa îşi vor păstra aroma până în primăvară
Când este consumat crud, usturoiul are o aromă puternică, înțepătoare. Din acest motiv, se obișnuiește să fie gătit înainte de a fi servit alături de alte preparate. Gătirea usturoiului reduce considerabil aroma acestuia. Contează și modul de preparare a ingredientului, care poate să îi schimbe aroma.
Usturoiul natural are gust iute, înțepător. Dacă, de exemplu, ingredientul se prăjește, apoi se încorporează în mâncăruri, gustul său va fi schimbat în mod semnificativ. Aroma și textura condimentului vor fi diferite, rezultând căței cremoși, cu gust blând de nucă.
În funcție de modul în care este păstrat cățelul de usturoi când este adăugat în preparat, mâncarea poate să aibă un gust mai mult sau mai puțin intens, după cum urmează:
Citește și: Ce trebuie să faci cu usturoiul pentru a nu se mai usca. Metoda veche care are rezultate de fiecare dată
Pentru că usturoiul este unul dintre cele mai populare condimente în procesul de gătit, există multe rețete ce presupun încorporarea lui în alimente. Dar dacă ai vrea ca usturoiul să fie vedeta preparatului, alege o rețetă în a cărei titlu să fie menționat.
Cu toții suntem familiarizați cu pâinea cu usturoi, mujdeiul, pasta simplă cu usturoi și maioneză, dar există o mulțime de alte feluri de mâncare din întreaga lume care valorifică usturoiul, de la unt la supe reci de pui. Toate excepționale și care, cu siguranță, nu te vor dezamăgi. Poftă bună!