Câteva sfaturi și trucuri despre cum să suporți canicula, în casă, ți-ar fi foarte utile dacă nu ai aer condiționat. Căldura poate deveni insuportabilă, mai ales pe timpul nopții, iar somnul insuficient sau lipsa lui îți afectează sănătatea.
Cel mai rău este pentru persoanele care au probleme respiratorii sau cu inima, iar pentru cele supraponderale, canicula e o adevărată tortură. În casă, dacă n-ai aer condiționat, nici dacă te dezbraci de toate hainele s-ar putea să nu-ți fie mai bin, așa că e bine să ții cont de următoarele trucuri.
Ca să faci asta, trebuie să ai grijă la hainele pe care le porți (în cazul în care ești nevoit să o faci sau nu îți place să te plimbi prin casă în „costumul lui Adam”).
Poartă haine din bumbac
Dacă vrei să te simți mai în largul tău, alege o lenjerie intimă sau pantaloni scurți și maiou din bumbac. Cele din fibre sintetice, cum ar fi poliesterul, îți dau o senzație de constrângere, nu sunt răcoroase și ți se încinge corpul mai tare.
Încearcă metoda egipteană
Metoda antică, evident. Egiptenii trăiau în mijlocul deșertului (și acum la fel), așa că au fost nevoiți să născocească o metodă ieftină și cât de cât eficientă de a se răcori. Metoda lor constă în umezirea cu apă rece a unui prosop sau chiar a lenjeriei intime pe care o vei purta. Dacă te lungești pe pat, pune o folie de plastic sub tine, ca să nu umezești mai multe lucruri decât ar trebui.
Pune-ți lenjeria intimă la congelator
Sună ca o metodă din desene animate, dar poate fi eficientă…temporar. Evident, pune la congelator o lenjerie curată și într-o pungă de plastic. Ține-o acolo vreo 30 de minute, apoi îmbracă lenjeria.
Pune gheață la încheieturile membrelor
Cea mai rapidă metodă de a-ți răci sau să-ți dea senzația de răcire a corpului este să pui puțină gheață sau ceva rece pe zonele de puls, adică la încheieturi, gât, coate, glezne, genunchi.
Fă din ventilatorul tău unul mai eficient
Nu trebuie să modifici nimic tehnic la el. Pune niște gheață într-un castron și așează-l în fața ventilatorului pornit. Nu doar că o să dea un aer mai rece, dar îți va da și puțină umiditate.
Deconectează de la priză toate aparatele care nu ai nevoie
E recomandat să întrerupi oricum alimentarea la aparatele electronice și electrocasnice pe care nu le folosești. În afară de frigider, sunt puține lucruri de care ai nevoie în priză pe timpul nopții.