16 iun. 2022 | 23:40

Cum să speli prosoapele la mașina de spălat pentru a rămâne mereu pufoase. Secretul știut de gospodine

Diverse
Cum să speli prosoapele la mașina de spălat pentru a rămâne mereu pufoase. Secretul știut de gospodine
Cum sa speli prosoapele la masina de spalat pentru a ramane mereu pufoase. Secretul stiut de gospodine

Sigur ți-ai dat seama, la un moment dat, că prosoapele tale favorite de baie nu mai sunt la fel de moi și pufoase ca în ziua în care le-ai cumpărat. Ei bine, iată câteva trucuri geniale care te ajută să păcălești procesul de înăsprire al prosoapelor, potrivit gospodinelor.

Cum speli prosoapele pentru a fi mereu pufoase

În primul rând, e important să speli corect prosoapele. De exemplu, cele albe trebuie să fie îngrijite corespunzător, deoarece, în caz contrar, vor deveni mai aspre și te vor zgâria. Specialitșii recomandă să speli prosoapele cu un detergent normal de rufe, în locul unuia special.

Atunci când le pui la mașina de spălat, prosoapele trebuie curățate la o temperatură de 60 de grade, la un program de nu mai puțin de 45 de minute. Specialiștii îți recomandă să speli prosoapele separat de celelalte rufe și articole vestimentare.

Mai mult de atât, dacă vrei ca țesăturile să redevină moi și catifelate, gospodinele te sfătuiesc să le aplici un balsam de rufe natura, făcut în casă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de sare de mare, o lingură de bicarbonat de sodiu, 200 ml de oțet de 9 grade și o lingură de balsam pentru păr.

Apoi, vei adăuga amestecul în sertarul pentru balsam și vei porni mașina de spălat la un program de 20 de minute. Rezultatele se vor vedea imediat. Prosoapele tale vor fi ca noi și vor mirosi grozav.

Cum îngrijești prosoapele cu balsam de păr

Dacă vrei să „reanimezi” prosoapele vechi, poți înlocui balsamul de păr cu un balsam pentru rufe delicate. Pentru asta, trebuie să adaugi două linguri de sare, o lingură de bicarbonat, 200 ml de oțet și două linguri de balsam pentru rufe într-un vas cu apă caldă.

Apoi, lași prosoapele să se înmoaie timp de 5 ore. După care, le clătești în mașina de spălat la un program scurt, de 20 de minute. În cazul în care vrei să speli manual prosoapele, este important să folosiți apă din abundență atunci când le clătiți. Nu uita să citești cu atenție indicații scrise pe etichetele prosoapelor.

Mai departe, atunci când calci prosoapele, este important să ții cont de faptul că materialele textile trebuie netezite cu un fier cu aburi, la cel mai slab program de încălzire, deoarece un fier încins va deteriora fibrele și va face prosopul mai dur.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Capital.ro
Horoscop 24 aprilie 2024. Balanţele sunt deschise la compromisuri, Peştii au karma de partea lor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIE MAI MARE! De la 1 SEPTEMBRIE să le luăm în calcul la calculul pensiilor
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro