Cum să speli perdelele și draperiile fără să le dai jos de la geam. Trucul genial și util pentru toate gospodinele

Cum să speli perdelele și draperiile fără să le dai jos de la geam. Trucul genial și util pentru toate gospodinele
Cum să speli perdelele și draperiile fără să le dai jos de la geam? E foarte simplu.

Gospodinele sunt foarte atente atunci când vine vorba de curățenie. Unele dintre ele se relaxează făcând asta, dar chiar și acestea evită o anumită activitate: spălatul cortinelor. Perdelele și draperiile sunt foarte importante într-o locuință. Acestea îmbunătățesc vizual spațiul, dar te și feresc de razele puternice ale soarelui. Cum poți să îți faci viața mai ușoară și să le speli fără să le dai jos de la geam? Nu o să mai fie un chin pentru tine. Află și tu câteva trucuri utile.

Truc pentru gospodine: cum să speli perdelele și draperiile fără să le dai jos de la geam?

Perdelele și draperiile sunt un plus pentru orice cameră. Aceasta oferă un plus de intimitate, dar sunt și o pată de culoare importantă în estetica unei încăperi. Gospodinele se bucură de ele până în momentul în care este cazul să le curețe.

Cu siguranță o curățenie amănunțită se face începând de la cele mai grele piese până la cele mai mici detalii. Dacă ești fumător sau ai în casă animale de companie, este bine să le speli la fiecare 5 sau 6 luni.

Dacă vorbim de cele de la bucătărie, este util să le cureți chiar și de două ori pe lună pentru că au tendința să acumuleze o cantitate mai mare de mirosuri și grăsimi. Pentru unele modele de perdele spălarea manuală este cea indicată, dar asta îți poate ocupa foarte mult timp. Mai mult decât atât, ele se usucă extrem de greu.

Pas cu pas

Primul pas în această activitate este să aspiri la putere mică draperiile sau perdelele constant. În modul acesta eviți să le speli atât de des. De asemenea, pentru un plus de prospețime este util să le calci pentru a scăpa de bacterii.

Cel mai bine este să cureți fără demontare jaluzelele cu ajutorul unei cârpe umede. Lasă totul să se usuce, iar mai apoi ești liber să te bucuri de rezultat. O perdea verticală însă este mult mai dificilă. Pulverizează cu soluție de curățare perdelele sau draperiile, iar mai apoi treci peste ele cu un fier cu aburi manual.

Ultimul pas este să pui într-un recipient apă și uleiuri esențiale și să pulverizezi suprafața. Lasă totul să se usuce și vei observa cum toată încăperea va fi împrospătată foarte repede. Nu uita să folosești o sticlă de plastic foarte curată și dezinfectată pentru această procedură. Ai grijă ca recipientul să nu ude prea mult perdelele.