Multe gospodine abia așteaptă momentul în care bucătăria este din nou curată. După multe ore de muncă și masa plină de bucate care mai de care mai gustoase, ele adoră clipa în care și chiuveta este din nou goală, iar vesela este curată și la locul ei. Din păcate, unele dintre acestea fac o greșeală uriașă când vine vorba despre vasele murdare și pline de grăsime. Ce trebuie să faci în această situație? Cum trebuie să le speli corect?
Gospodinele vor să facă totul perfect pentru familia lor. Din păcate, din grabă sau din lipsă de imaginație unele treburi din casă nu ies mereu așa cum ne-am propune. Unele doamne știu cât este de greu să ții o casă curată și organizată.
Desigur că una din cele mai importante sarcini din locuință are loc la bucătărie, acolo unde este pregătită masa pentru toți cei dragi. Problema apare după ce toată lumea este mulțumită și cu burta plină, iar în spate rămâne un morman plin de farfurii, castroane, oale și furculițe pline de grăsime.
Cel mai ușor să pui vesela în mașina de spălat specială pentru vase, dar uneori este necesară spălarea manuală. Chiar dacă pare atât de simplu, nu toată lumea știe să facă acest lucru în mod corect. Spălatul manual a devenit rapid o artă în vremurile noastre.
Specialiștii susțin că există unele trucuri pentru ca farfuriile și furculițele folosite să strălucească și să fie bine curățate și dezinfectate. Ai mai jos câteva opțiuni care te-ar putea ajuta în acest sens!
Folosește un coș de vase: cel mai bine este să te folosești de un suport de vase pentru ca ele să se scurgă foarte bine și să nu prindă diverse pete pe ele de la apa cu spumă rămasă din greșeală. Nu este deloc indicat să le bagi direct în dulap umede sau să le lași pe chiuvetă. În felul acesta riști să le murdărești mai tare și să le mai speli încă o dată.
Alege un plan: cel mai bine e să planifici mai întâi obiectele pe care să le speli primele. Experții sugerează să ,scapi’ mai întâi de pahare și de furculițe sau de vesela din sticlă.
Spală cu apă caldă: apa caldă te va ajuta să scapi mai rapid de mâncarea întărită, pete de sos sau diverse ingrediente colorate și greu de scos. Dezinfectează vasele și apoi freacă bine fiecare obiect cu un burete special.