Cum să prepari cel mai gustos ștrudel cu mere. Așa vei obține cel mai iubit desert de toamnă

de: Stan Nicu
14 09. 2023

Românii sunt mari consumatori de ștrudele, fie cu mere, fie cu brânză. Însă, cum a venit luna septembrie, iar acest fruct este vedeta toamnei, astăzi te învățăm cum să prepari cel mai gustos ștrudel cu mere. Așa vei obține cel mai iubit desert de toamnă.

Rețetă simplă de ștrudel cu mere

Astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită cu care gospodinele nu vor da greș niciodată, fie că le prepară la sfârșit de săptămână, fie la începutul ei, fie că este o petrecere în familie.

Vă prezentăm cum se face ștrudel cu mere din foi fine de placintă facute în casă, nu cumpărate din comerț. Strudelul este cu mere tăiate cubulețe, nu rase, stafide înmuiate în rom, semințe de pin și scorțișoară din belșug.

Ingrediente ștrudel cu mere gustos

-Foile
-240 g faina
-120 ml apa
-4 linguri de ulei
1 lingura de otet
-un varf de lingurita sare.

Umplutura

-1 kg de mere
-zeama de la o lămâie
-4 linguri cu vârf de zahăr
-100 g stafide
-50 ml rom (alcool, nu esență)
-40 g semințe de pin (sau nuci tocate)
-4 lingurițe de pesmet
-100 g unt
-scorțișoară după gust.

Mod de preparare ștrudel cu mere gustos

Încalziți apa împreună cu uleiul și oțetul. Nu înfirbântați totul prea tare, să fie doar călduță. Într-un bol se cerne făina și se adaugă sarea. Începeți să frământați adăugând apa cu uleiul și oțetul câte puțin până la formarea aluatului potrivit. Acesat nu trebuie să fie tare dar nici moale.

Citește și: Cum să faci cea mai bună plăcintă cu mere

Mai framântați-l bine câteva minute și puneți-l într-un bol să se odihnească, acoperit parțial cu o folie alimentară sau un șervet.

Între timp se curăță merele de coajă și cotoare și se toacă cubulețe. Apoi, se stropesc cu zeamă de lamâie și se lasă să se scugă într-o sită. Stafidele se pun la inmuiat în rom și se mai amestecă în ele din când în când.

Cât se țin la cuptor ștrudelele

Apoi, aluatul se taie în patru din care se fac 4 foi de 30/50 cm lungine. Se pensulează foaia cu unt topit și răcit. Pe unul din capetele foii se pun mere din belsug.

Presarați peste ele câte o lingură cu varf de zahar, o linguriță de pesmet, stafide, semințe de pin sau nuci și scorțisoară după gust. Rulați foia și transferati ștrudelul într-o tavă tapetată cu hartie de copt.

Fupă ce toate șrudeleleau fopst puse în tavă, acstesa se ung cu untul rămas și se dau la cuptor. Ștrudelele se coc 40-45 de minute la 180°C sau până se rumenesc frumos.