Cum să prepari acasă aperol spritz. Ingrediente și mod de preparare

Cum să prepari acasă aperol spritz. Ingrediente și mod de preparare
rețetă apperol spritz

Vedeta petrecerilor din ultimii ani este aperol spritz. Totodată acesta este prezent și pe terase, vara, cu multă gheață în pahare, în restaurante, dar și la diverse evenimente. Acesta este un coctail care are un gust ușor amărui, fiind răcoritor și slab alcoolizat. Este o băutură care are un aspect elegant și rafinat. Iată cum prepari acasă aperol spritz.

Modul de preparare și ingredientele pentru un aperol spritz

Băutură de tip aperitiv, aperol spritz are origini în Italia. În anul 2000 a intrat în portofoliul companiei Campari, dar nu trebuie confundat cu acesta.

În anul 1919 a fost inventat de către frații Barbieri. Ei și-au propus să creeze o nouă băutură moștenind o fabrică de băuturi de la tatăl lor. Eu au prezentat lichiorul obținut, la un târg internațional, care a avut loc la Padova, în anul 1919. Acesta avea o culoare frumoasă și proaspătă. Conținutul de alcool al acestuia este de 11%, iar rețeta este neschimbată.

Povestea Aperolului

Celebrul cockteil Aperol Spritz a fost inventat în anul 1950. Din acel moment a devenit unul dintre cele mai apreciate cocktailuri din lume. Este și meritul companiilor publicitare care au plasat această băutură în acest top. Datorită conținutului scăzut de alcool, această băutură a devenit potrivită și în rândul femeilor, sportivilor și a persoanelor cu o viață activă.

Iată cum se prepară aperol spritz acasă și care sunt ingredientele de care avem nevoie pe a prepara aperol spritz, potrivit divainbucatarie.ro:

Aperol Spritz – ingredientele necesare pentru un pahar de băutur

  • 75 ml proseco
  • 50 ml aperol
  • 25 ml apă minerală
  • felii de portocală
  • cuburi de gheață.

Aperol Spritz – mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de Aperol Spritz, pentru început este necesar să ne pregătim toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână. Primul pas este acela de a tăia portocala felii.

Într-un pahar se pun cuburi de gheață. Peste acestea se adaugă pe rând următoarele ingrediente: Prosecco, Aperol, apă minerală și felii de portocală. Această rețetă poate să fie respectată întocmai sau poate fi modificată în funcție de preferințele fiecăruia. Așadar cei care doresc ca această băutură să fie mai amară, mai pot adăuga Apperol. Cei care doresc un cockteil mai puțin alcoolizat, pot adăuga mai multă apă minerală.

Aperol Spritz – recomandări

Aperol Spritz este o băutură care se poate consuma înainte de masă, dar și după masă. La fel, poate fi consumat și în fața televizorului în timp ce privim la un serial pe platforma streaming Netflix.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI