26 apr. 2024 | 10:16

Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin

Diverse
Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin
Cum să prăjești peștele ca să aibă o crustă crocantă și gustoasă. Ce să pui neapărat în aluat, va avea un gust divin

Peștele este unul dintre cele mai iubite tipuri de carne, ce poate fi gătit într-o mulțime de feluri. Printre favorite se numără cel prăjit, care este ușor de preparat și foarte gustos. Dacă vrei să iasă ca la carte și să obții o crustă crocantă, află ce trebuie să pui în aluat.

Ingredientul-minune pentru peștele prăjit

Pentru că tot se apropie Floriile și este dezlegare la pește, iată cum poți să obții cel mai bun preparat pentru această ocazie. Peștele prăjit este cu adevărat o delicatesă, dar asta doar dacă e gătit cum trebuie.

Pare ușor să îl prepari, însă gustul final este tot ce contează. La fel de importantă este și textura perfectă, pe care multe gospodine nu reușesc să o obțină.

De precizat că trebuie să urmezi mai mulți pași clari, dar mai ales să folosești ingredientele potrivite. Unul dintre ele, însă, este de-a dreptul necesar, pentru că schimbă complet gustul și îl face să se prăjească perfect.

Primul pas esențial este alegerea peștelui potrivit pentru rețeta ta. Indiferent dacă preferi codul, plătica sau merluciu, optează pentru pește proaspăt sau de calitate superioară în cazul peștelui congelat.

Caracteristicile unui pește proaspăt sunt ușor de recunoscut: pielea să strălucească, ochii să fie limpezi și să nu existe un miros puternic de pește sau amoniac. Carnea ar trebui să fie fermă la atingere și să revină la forma inițială după ce este presată.

Asigură-te că ai în casă apă minerală sau bere, de preferat fără alcool, dacă știi că urmează apoi să șofezi. Odată adăugat în aluatul prin care vei da peștele, fii sigur că preparatul final va fi unul de excepție.

Cel mai bun pește prăjit

Pentru a pregăti un pește prăjit absolut delicios, trebuie să urmezi pașii cu atenție, să alegi ingredientele potrivite și să folosești tehnici de gătit adecvate. Dacă vrei ca de Florii să te delectezi cu un preparat pe cinste și să surprinzi pe toată lumea, iată cea mai bună și simplă rețetă.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pește (cod, plătică sau merluciu), fiecare de aproximativ 150-200g
  • 1 cană de făină
  • 1 cană de apă minerală (sau bere, după preferințe)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • sare și piper, după gust
  • ulei pentru prăjit
  • felii de lămâie, opțional, pentru servire

Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, sarea și piperul. Adaugă treptat berea (sau apa minerală), amestecând constant până obții o pastă omogenă, fără cocoloașe. Lasă aluatul să se odihnească timp de 20-30 de minute pentru ca toate ingredientele să se activeze.

Între timp, asigură-te că usuci bine feliile de pește, după care condimentează-le cu sare și piper. Presară puțină făină pe fiecare fileu pentru a ajuta aluatul să adere, ca să nu fie deloc lipicos.

Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau într-un ceaun la temperatură medie. Mai apoi, trece fiecare fileu de pește prin aluat, asigurându-te că este complet acoperit, apoi pune-l cu grijă în uleiul încins.

Prăjește peștele timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până devine auriu și crocant. Dacă este un pește mai mare, s-ar putea ca durata să se prelungească puțin. Odată ce este prăjit, scoate peștele din ulei și lasă-l să se scurgă pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua zi de Paște
Capital.ro
Locul sălbatic din România unde găsești narcise cât vezi cu ochii. Oamenii merg cu sutele
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
În cât timp iese alcoolul din sânge. Când te poți urca la volan dacă vrei să conduci
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro