Peștele prăjit este un preparat foarte delicios și râvnit de mulți în această perioadă, având în vedere că mulți creștini respectă postul Paștelui. De multe ori iese foarte mult fum atunci când prăjim peștele, dar există un mic truc prin care putem scăpa de această problemă.
Prăjitul peștelui nu este un proces complicat, dar trebuie respectate câteva reguli simple atunci când îl preparăm. Probabil ați observat că iese foarte mult fum atunci când prăjim peștele. Din fericire, putem evita acest lucru.
Totul constă în tipul de ulei pe care îl folosim. Majoritatea oamenilor folosesc ulei de floarea soarelui atunci când gătesc, un ulei care se găsește în orice bucătărie.
Cu toate acestea, nu este recomandat pentru prăjirea peștelui. În acest caz ar trebui să folosim alt sortiment, unul care va scoate mai puțin fum în timpul prăjelii și va da peștelui un gust mult mai bun.
Este vorba despre uleiul de rapiță, un ulei cu un conținut scăzut de grăsimi saturate și oferă un gust delicios și diferit preparatului. Uleiul de rapiță are un punct de fum ridicat, motiv pentru care bucătării îl recomandă atunci când dorim să preparăm pește prăjit.
Mai mult de atât, uleiul de rapiță este o sursă foarte bună de acizi grași omega-3, la fel ca și peștele, de altfel.
Peștele este foarte sănătos și gustos, dar un singur lucru le dă de cap multora: solzii. Din fericire, există câteva mici secrete care îți pot face viața mai ușoară când vine vorba despre curățarea solzilor de pește.
În primul rând, țineți peștele de coadă deasupra chiuvetei și clătiți-l sub apă rece. Frecționați spatele cuțitului de-a lungul ambelor părți ale peștelui, de la coadă la cap, îndepărtând cât mai mult din pelicula lipicioasă.
Dacă faceți acest lucru, peștele va fi mult mai ușor de ținut în mână în timp ce curățați solzii. De asemenea, un alt lucru care va face curățarea solzilor mai ușoară este înlăturarea înotătoarelor, deoarece cuțitul nu se va mai bloca în acestea.
Țineți cuțitul cu mâna dominantă și așezați partea din spate a acestuia la un unghi de 45 de grade la baza cozii și scarpină de la coadă la cap pe ambele părți ale peștelui. Solzii vor sări foarte ușor când curățați pielea.
Un truc simplu este să așezați peștele pe masă și să treceți marginea unei linguri pe pielea peștelui. Asigurați-vă că faceți această mișcare împotriva direcției solzilor.