Românii adoră cârnați prăjiți alături de multe feluri de mâncare. Specialiștii nu recomandă ca aceștia să fie consumați astfel prea des, dar pentru unii nu există o duminică în familie fără cârnații făcuți într-o baie de ulei combinați cu cartofi prăjiți și două ouă ochiuri. Cu siguranță majoritatea gospodinelor au văzut cum de cele mai multe ori ei crapă în timp ce se gătesc. Află cum poți să îi prepari fără să se întâmple acest lucru! Este foarte ușor!
Majoritatea românilor au un preparat anume pe care îl preferă la un prânz copios dintr-o zi de sâmbătă. Ei se gândesc în ziua liberă la o porție mare de cartofi prăjiți cu două ouă ochiuri și câțiva cârnați afumați făcuți tot în baie de ulei. Aceasta este categoric o bombă calorică, dar mulți dintre români preferă să își facă astfel poftele din când în când și pică în fața ispitei.
Gospodinele au observat de-a lungul timpului că în timp ce cârnații se gătesc la cinci minute după ce i-au pus în tigaie încep să crape. Există câteva metode care să te ajute în acest sens, iar cârnații tăi să arate și bine în farfurie. Ce trebuie să faci? Taie cârnatul în bucăți cât mai lungi și crestează fiecare bucată cu câte două tăieturi de cuțit. În modul acest vor avea o formă frumoasă.
O altă soluție este să fierbi preț de 20 de minute preparatele din carne ca să își lase grăsimea în apă. După ce îi vei trage la tigaie, aceștia se vor face aurii și nu se vor crăpa. Specialiștii susțin că indiferent de ce proces ai prepara, este necesar să ai mereu capac peste oala sau tigaia folosită.
În cazul în care vrei să pregătești o rețetă mai deosebită, fierbe cârnații și lasă fiecare bucată să se odihnească pe un șervete de bucătărie. Următorul pas este să pui câteva picături de ulei în tigaie alături de un cub de unt și câteva mirodenii. Pune cârnații după ce grăsimea s-a încins puțin.
Este nevoie să amesteci în ei pentru a nu se arde pe o parte. Aceștia trebuie să se facă uniform. Poți să alegi să prepari cârnați făcuți de tine de casă, cumpărați de la supermarket sau de la producătorii mici din diverse ferme. Varianta din urmă este foarte bună în cazul în care nu ai timp să te ocupi chiar tu de acest preparat de la zero.