16 sept. 2022 | 12:55

Cum să prăjești cârnații afumați fără să crape. Secretul știut de puține gospodine

Sfaturi Culinare
Cum să prăjești cârnații afumați fără să crape. Secretul știut de puține gospodine
Cum să prăjești cârnați afumați fără să crape?

Românii adoră cârnați prăjiți alături de multe feluri de mâncare. Specialiștii nu recomandă ca aceștia să fie consumați astfel prea des, dar pentru unii nu există o duminică în familie fără cârnații făcuți într-o baie de ulei combinați cu cartofi prăjiți și două ouă ochiuri. Cu siguranță majoritatea gospodinelor au văzut cum de cele mai multe ori ei crapă în timp ce se gătesc. Află cum poți să îi prepari fără să se întâmple acest lucru! Este foarte ușor!

Truc pentru cârnați afumați: cum să îi prăjești fără să crape?

Majoritatea românilor au un preparat anume pe care îl preferă la un prânz copios dintr-o zi de sâmbătă. Ei se gândesc în ziua liberă la o porție mare de cartofi prăjiți cu două ouă ochiuri și câțiva cârnați afumați făcuți tot în baie de ulei. Aceasta este categoric o bombă calorică, dar mulți dintre români preferă să își facă astfel poftele din când în când și pică în fața ispitei.

Gospodinele au observat de-a lungul timpului că în timp ce cârnații se gătesc la cinci minute după ce i-au pus în tigaie încep să crape. Există câteva metode care să te ajute în acest sens, iar cârnații tăi să arate și bine în farfurie. Ce trebuie să faci? Taie cârnatul în bucăți cât mai lungi și crestează fiecare bucată cu câte două tăieturi de cuțit. În modul acest vor avea o formă frumoasă.

Altă metodă

O altă soluție este să fierbi preț de 20 de minute preparatele din carne ca să își lase grăsimea în apă. După ce îi vei trage la tigaie, aceștia se vor face aurii și nu se vor crăpa. Specialiștii susțin că indiferent de ce proces ai prepara, este necesar să ai mereu capac peste oala sau tigaia folosită.

În cazul în care vrei să pregătești o rețetă mai deosebită, fierbe cârnații și lasă fiecare bucată să se odihnească pe un șervete de bucătărie. Următorul pas este să pui câteva picături de ulei în tigaie alături de un cub de unt și câteva mirodenii. Pune cârnații după ce grăsimea s-a încins puțin.

Este nevoie să amesteci în ei pentru a nu se arde pe o parte. Aceștia trebuie să se facă uniform. Poți să alegi să prepari cârnați făcuți de tine de casă, cumpărați de la supermarket sau de la producătorii mici din diverse ferme. Varianta din urmă este foarte bună în cazul în care nu ai timp să te ocupi chiar tu de acest preparat de la zero.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el răbdarea lui
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro