Cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Ingredientul secret care îi dă savoare

de: Ștefan R. Apostol
24 06. 2023

În această perioadă a anului, cine nu caută noi rețete cu dovlecei, mai ales că sunt răcoritoare și este exact ce avem nevoie pe vreme de caniculă? Dacă vă place salata de dovlecei, atunci avem cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Dacă nu ai făcut încă un astfel de preparat, îți spunem noi cum să obții salata de dovlecei cu maioneză, folosind ingredientul secret care îi dă savoare.

Pe vreme caniculară, salata de dovlecei cu maioneză este ceea ce-ți trebuie

Dacă vrei să te răcorești pe vremea asta, când temperaturile sunt caniculare, cel mai bun mod este făcând acest preparat simplu și rapid. Nu îți ia nici mult timp, și nu ai nevoie de foarte multe îngrediente pentru prepararea celei mai bune salate de dovlecei cu maioneză.

Vezi și: Rețetă de vară. Cum faci cele mai bune chiftele din dovlecei

Dar, dacă nu ai făcut încă un astfel de preparat, îți spunem noi cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză, dar și care este ingredientul secret care îi dă savoare.

Cum să obții cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză

Pentru început, în mod clar, ai nevoie de câțiva dovlecei ceva mai mari, aproximativ 2 sau trei bucăți, pe lângă asta, mai ai nevoie de un gălbenuș de ou, 2 lingurițe de muștar, 140 de grame de iarut ceva mai gras, 250 mililitri de ulei, câțiva căței de usutori și sare, piper, brânză feta, oțet și zahăr, dacă vrei să le adaugi. Așdar, iată lista completă de ingrediente:

  • 2-3 dovlecei mari
  • apă
  • oțet
  • zahăr
  • 1 gălbenuș
  • 250 ml ulei
  • 1-2 lingurițe muștar
  • 140 g iaurt gras
  • 2-3 căței de usturoi
  • piper
  • mărar
  • brânză feta sfărâmată
  • sare după gust.

Vezi și: Amestecul puternic cu care să stropești dovleceii în curtea ta. Vei avea cea mai bogată recoltă

Dacă te temi că-ți va lua mult, nici pe departe, totul se poate face în doar 30 de minute, și fără prea mare bătaie de cap. Totuși, ar trebui să fii atentă la maioneză, să nu ți se taie. În rest, totul este pregătit pentru cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză. Dar, dacă vorbim de ingredientul secret care îi dă savoare, acesta este chiar dovlecelul, care trebuie să fie puțin zemos, este bine să nu fie stors de tot de apă.

Se combină dovleceii, după ce îi fierbi, cu restul de ingrdiente într-un castron, iar într-un alt castron, bateți împreună mărarul, usturoiul, maioneza, oțetul și zahărul, dacă folosiți, și se condimentează cu sare și piper.

Vezi și: De ce să nu speli dovleceii cu apă înainte să îi pui în frigider. Greșeala pe care o fac gospodinele

Turnați dressingul peste dovlecei și amestecați ușor pentru a se combina. Puneți la frigider până când sunteți gata să serviți. Pentru a adăuga mai multă savoare, puteți amesteca puțină brânză feta sfărâmată.

Lasă salata să stea la frigider aproximativ o oră

Dacă aveți timp, lăsați salata să stea la frigider aproximativ o oră pentru ca aromele să se amestece. Luați această rețetă ușoară de salată la petreceri sau serviți-o ca garnitură la cină sau la prânz. Această salată rece de dovlecei este salata de vară perfectă pentru a fi servită alături de un de grătar.

Vezi și: Rețeta de dovlecei ca în Grecia. Trucul simplu care face chipsurile să iasă crocante și aurii

Această salată este excelentă pentru a fi preparată din timp, deoarece este chiar cea mai bună salată de dovlecei cu maioneză, dacă o lăsați să stea peste noapte.