Cum să nu îți pierzi copilul pe plajă. Soluțiile care te scapă de orice coșmar în concediu

Cum să nu îți pierzi copilul pe plajă. Soluțiile care te scapă de orice coșmar în concediu
Cum sa nu iti pierzi copilul pe plaja

Românii abia așteaptă să vină vara pentru a-și lua un concediu binemeritat, pe care plănuiesc să-l petreacă pe litoral, bucurându-se de o vacanță la soare, pe plajă, alături de cei dragi. Cu toate acestea, plaja este foarte aglomerată în plin sezon estival, motiv pentru care ai putea foarte ușor să-ți pierzi copilul în mulțime, într-o fracțiune de secundă. Iată câteva soluții care te ajută să eviți acest coșmar.

Ce să faci dacă ți-ai pierdut copilul pe plajă

Atunci când pleci cu cei mici la mare, printre găletușele de nisip, saltelele de apă, prosoape, cearceaf și alte acareturi, e posibil să-l pierzi din vedere pe copilul tău, în doar o fracțiune de secundă.

În special pe plajă, unde este ticsit de oameni, în special în vârful sezonului turistic, trebuie să fii atent să nu-l scapi din ochi pe cel mic. Cu toate acestea, se poate întâmpla într-o clipă, atunci când cauți ochelarii de soare sau întinzi prosopul pe nisip, ca fiul sau fiica ta să plece de lângă tine.

Iată câteva sfaturi pe care internauții le-au pus laolaltă pentru a te ajuta să ai parte de un concediu liniștit:

Pune-i copilului la mână o brățară cu numărul tău de telefon

După cum am menționat mai sus, nu te gândi că ție nu ți se poate întâmpla ca cel mic să dispară în vacanță. Nu e indicat să atragi energiile negative, ci e bine să fii pregătit pentru orice eventualitate.

Dacă știi că odorul tău este plin de energie și mereu pus pe alergat, îmbracă-l în hăinuțe vii colorate, cu ajutorul cărora îl vei putea repera mai ușor într-o mulțime. De asemenea, poți pregăti, din timp, o brățară pe care să scrii numele copilului, al tău și numărul tău de telefon.

Pune-i podoaba pe mânuță și astfel vei putea sta liniștită. În cazul în care, din nefericire, se întâmplă să te pierzi de copilul tău, cine îl va găsi va putea să te contacteze pentru ca voi să vă reuniți.

Pregătește un protocol în caz că se pierd copiii

Dacă ai copii mai mari, la școală, atunci le poți da un anumit punct de reper unde să vă întâlniți, în cazul în care se întâmplă să se rătăcească de șezlongul părinților.

De exemplu, atunci când mergeți la plajă, e important să vă dați un punct de întâlnire în zona X, dacă sunteți la plimbare în stațiune, locul de întâlnire să fie la hotel sau lângă un anumit obiectiv turistic.