23 mai 2024 | 16:16

Cum să îți menții baia curată și igienizată în 5 pași simpli. Totul va străluci în doar câteva minute

Utile
Cum să îți menții baia curată și igienizată în 5 pași simpli. Totul va străluci în doar câteva minute
Menține curățenia cu aceste sarcini zilnice simple

Băile se murdăresc din cauza utilizării zilnice. Gândește-te la periatul dinților, uscarea părului cu foehnul, aplicarea machiajului și chiar la o baie relaxantă cu spumă. Deși poți curăța frecvent dușul, chiuveta și toaleta, este ușor să treci cu vederea locurile ascunse unde murdăria și resturile se pot acumula. În plus, fie că este vorba de praf în spatele toaletei sau de ghemotoace de păr pe podea, mizeria se adună rapid. Iată cum să îți menții baia curată și igienizată în 5 pași simpli.

Cum să îți menții baia curată și igienizată în 5 pași simpli

Dacă îți faci aceste obiceiuri zilnice și săptămânale pentru a menține baia curată și ordonată, te vei confrunta cu mai puțină mizerie atunci când faci o curățenie mai detaliată.

Șterge pereții dușului

Folosind un obiect de șters geamuri și oglinzi, șterge apa de pe pereții dușului sau de pe sticlă pentru a preveni urmele de apă și acumularea de minerale. 

Vezi și: Produsul ieftin care curăță în câteva minute vasul de toaletă și îl lasă ca nou. Reguli de aur de la experți în curățenie

Dacă nu faci asta, nu doar că vei vedea urmele de apă pe pereți, dar dacă sunt lăsate pentru mult timp, acestea vor crea o textură albă întărită. Pentru a proteja cel mai bine pereții împotriva petelor de apă, șterge dușul zilnic.

Dezinfectează chiuveta

Pentru a face curățenia mai ușoară, păstrează un stoc de șervețele dezinfectante lângă chiuveta din baie, astfel încât să le ai la îndemână. 

Ștergerea rapidă a chiuvetei și a robinetului după ce te-ai spălat pe mâini sau ți-ai periat dinții va lăsa baia cu acea senzație de curățenie proaspătă. Acest lucru previne atât murdăria, cât și petele de apă.

Adu un aspirator mic în baie

Crezi sau nu, curățarea podelei va părea mai puțin descurajantă dacă o faci zilnic sau la fiecare două zile. Păstrează un mini aspirator sau o mătură în baie, astfel încât să poți curăța rapid podeaua înainte de a pleca, deoarece părul și praful se adună rapid în baie. 

Nu uita să mături sau să aspiri sub dulapuri, în spatele toaletei și în colțurile băii, unde praful și murdăria tind să se acumuleze neobservate.

Ai grijă de toaletă

Dacă toaleta este neglijată, te expui la germeni. Frecarea toaletei cu o soluție de curățare menține bacteriile sub control, având și bonusul ca vasul să arate curat și lucios. Păstrează soluția de curățat vasul de toaletă și peria lângă toaletă pentru a îți aduce aminte să cureți vasul de toaletă frecvent.

Vezi și: A turnat sare în vasul de toaletă și a lăsat așa peste noapte. Incredibil ce a descoperit când s-a trezit a doua zi

Poți folosi șervețele sanitare pentru a curăța suprafețele toaletei pentru a îndepărta praful. Șterge toaleta și freacă vasul de toaletă zilnic sau la fiecare două zile dacă poți. Dacă nu, consideră că o dată pe săptămână este minimul pentru o baie igienică.

Păstrează suprafețele curate

Când ai puțin timp liber în săptămână, rezervă un moment pentru a curăța toate suprafețele menționate mai sus, adică dușul, cada, chiuveta, blaturile și podelele. Această sarcină săptămânală te va ajuta să menții un nivel de bază de curățenie. 

În plus, dacă cineva apare neanunțat, nu va trebui să îți faci griji pentru părul de pe podeaua băii, un cerc în jurul vasului de toaletă sau petele de pastă de dinți de pe robinet.

Pune-ți mănușile și ia-ți soluția de curățat. Vei termina totul în 30 de minute. 

Ce să faci o dată pe lună în baie

Rezervă-ți ceva timp pentru a reorganiza dulapurile și spațiul de depozitare în fiecare lună, aruncând tot ce nu ai nevoie. De asemenea, ar trebui să dezinfectezi bine suprafețele și să ștergi gresia în fiecare lună.

Vezi și: Ce fac angajatele de la hoteluri ca baia să fie mereu parfumată şi curată. Trucul e la îndemâna oricui

Prevenirea dezordinii și eliberarea spațiului de depozitare valoros va contribui la curățenia generală a băii tale. 

Și, în cele din urmă, curăță perdeaua de duș și grilele de ventilație după nevoie pentru ca baia să strălucească de sus până jos.